Израел е одобрил разширяването на военната кампания в Ивицата Газа,

...
Израел е одобрил разширяването на военната кампания в Ивицата Газа,
Коментари Харесай

Поредна нощ на атаки в Израел

Израел е одобрил разширението на военната акция в Ивицата Газа, настояват локални медии, представени от съветската осведомителна организация ТАСС. Предполага се, че обект на офанзивите ще бъдат по-значими за групировката " Хамас " здания.

По данни на израелската войска от началото на ескалацията на напрежение в района, от територията на линията Газа по посока Израел са изстреляни минимум 1 500 ракети. По данни на BBC - досега починалите в Ивицата Газа са 65, а от израелска страна жертвите са най-малко седем.

Атаките не стопираха и през миналата нощ. Палестинският президент Махмуд Абас е разговарял с държавният секретар на Съединени американски щати - Антъни Блинкен. Според Абас би трябвало да се откри политическо решение на спора. Американският посланик номер едно е призовал за преустановяване не огъня, като е подчертал, че и палестинците, и израелците би трябвало да имат равни свободи. Премиерът на Израел също осъди насилието.

" Граждани на Израел, това, което се случва в нашите градове през последните няколко дни, е нетърпимо. Видяхме арабски бунтовници да палят синагоги, коли, да атакуват служители на реда, да нараняват мирни и почтени жители. Това е нещо, което ние не можем да приемем. Това е безредица. Нищо не може да го оправдае! ", съобщи Нетаняху.

" Йерусалим е алената линия. Йерусалим е сърцето на Палестина и неговата душа. Няма мир, сигурност или непоклатимост, до момента в който градът не е изцяло освободен от окупацията! ", сподели Махмуд Абас.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР