Израел е информирал САЩ за плановете си да атакува в

...
Израел е информирал САЩ за плановете си да атакува в
Коментари Харесай

Израел информирал САЩ преди въздушните удари срещу базата в Сирия

Израел е уведомил Съединени американски щати за проектите си да нападна в Сирия през нощта. Това са разкрили двама американски държавни чиновници пред NBC.

Те са удостоверили, че израелските военни са направили удара по военновъздушна база в Сирия, нещо, което Израел публично не призна, като това е част от политиката му да не поема директна отговорност за дейности в Сирия.

При предходната американска администрация на Барак Обама Израел се оплака на няколко пъти, при които американски държавни чиновници разкриха пред медиите, че Израел е виновен за удари в Сирия. Този път обаче Израел към този момент беше упрекнат обществено за нападението от Русия, която осъди офанзивата.

Все отново удостоверение от страна на американски публични лица за дейности, за които Израел публично не е поел отговорност, е извънредно събитие в връзките сред двете страни.

Сирия и главният ѝ съдружник Русия упрекнаха Израел за осъществяването на нападението по военновъздушната база край град Палмира, при която починаха 14 души. Сирийската държавна телевизия в началото упрекна Съединени американски щати за удара, само че Пентагонът отхвърли, че Съединени американски щати са правили какъвто и да е удар в Сирия.

Рами Абдул Рахман, който управлява Сирийския център за наблюдаване на човешките права, чието седалище е във Англия, съобщи, че множеството от 14-те убити са били или иранци, или членове на подкрепяни от Иран групировки, като по-късно беше доказано, че измежду починалите има двама иранци.

От Кремъл оповестиха, че Москва не е била осведомена авансово за каквито и да е идни въздушни удари. Дмитрий Песков, представител на съветския президент Владимир Путин, уточни пред публицисти, че Израел не е приказвал с съветския президент пред въздушния удар, макар че в сирийската база може да са се намирали съветски съветници, което той дефинира като " причина за безпокойствие за нас ".

Според съветските военни два израелски изтребителя Ф-15 са направили въздушните удари. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР