Израел е атакувал оръжеен склад във военна база на сирийската

...
Израел е атакувал оръжеен склад във военна база на сирийската
Коментари Харесай

Израел удари сирийски оръжеен склад край Дамаск

Израел е атакувал оръжеен склад във военна база на сирийската войска покрай сирийската столица Дамаск. Това разгласи сирийската съпротива, представена от израелски медии.

Членове на опозицията оповестиха, че са чули мощни детонации в Ал Катифа, източно предградие на сирийската столица.

От сирийската войска прецизираха, че Израел е нападнал на нейна територия, употребявайки бойни самолети и ракети земя-земя, като от армията увериха, че те са били прихванати.

От своя страна обвързван със сирийската съпротива уебсайт уточни, че четири израелски самолета са направили офанзивата през въздушното пространство на Ливан.

В неделя израелският кабинет по сигурността организира дълго съвещание за ситуацията на ливанската и сирийската граница. Високопоставени израелски публични лица, в това число министър председателят Бенямин Нетаняху и военният министър Авигдор Либерман, показаха паника поради събитията на северния фронт поради възходящото въздействие на Иран в района.

През декември сирийската държавна телевизия заяви, че израелските военновъздушни сили са блъснали военна база в град Ал Кисуа, ситуиран на към 13 км южно от Дамаск. Според информации в медиите, следени от режима на сирийския президент Башар Асад, целта на Израел са били ирански военни бази в региона. Израелските управляващи са отказали да разясняват по въпроса.

По време на офанзивата, противовъздушната система на Сирия е изстреляла ракети по израелските самолети, които са подхванали офанзивата от ливанското въздушно пространство.

Силите на Асад продължава да възвръщат контрола си над регионите в Сирия, които са намират наоколо до израелската граница, макар контраатаките на сунитските бунтовници. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР