Израел да очаква военен отговор от Иран до 48 часа

...
Израел да очаква военен отговор от Иран до 48 часа
Коментари Харесай

Иран може да атакува Израел до 48 часа

Израел да чака боен отговор от Иран до 48 часа поради унищожаването на иранското консулство в Сирия.

Това е предизвестило Американското разузнаване Централно разузнавателно управление на САЩ, оповестяват медии в Близкия изток.

По-рано висши чиновници в Иран реагираха на офанзивата, като обявиха, че страната им към този момент има цялостното право да отговори на офанзивата на Израел против тяхното консулство.

Според медиите в Близкия изток офанзивата от понеделник, която умъртви двама ирански генерали и петима военни съветници в комплекса на иранското посолство в Дамаск, рискува да прерасне в огромна война в района.

Твърди се, че Иран възнамерява комбинирана офанзива с " дъжд " от дронове и ракети, изстреляни от неговите бази на стратегически места в Израел, съгласно Al Mayadeen.

Иранският висш водач аятолах Али Хаменей се закле да отмъсти.

Иран може да отприщи своите групировки против американските сили и да ги употребява, с цел да удари непосредствено Израел или да ускори нуклеарната си стратегия, която Съединените щати и техните съдружници от дълго време се стремят да овладеят.

Американски чиновници споделиха, че наблюдават от близко, с цел да видят дали, както в предишното, подкрепяни от Иран прокси войски ще нападат американски сили, основани в Ирак и Сирия, след израелския удар в понеделник.

Подобни ирански офанзиви престанаха през февруари, откакто Вашингтон отмъсти за убийството на трима американски бойци в Йордания с десетки въздушни удари по цели в Сирия и Ирак, свързани с Корпуса на гвардейците на иранската гражданска война и милициите, които той поддържа.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР