Израел бомбардира девет "военни обекта" на групировката "Хамас" в северната

...
Израел бомбардира девет "военни обекта" на групировката "Хамас" в северната
Коментари Харесай

Израел нанесе въздушни удари в Газа

Израел бомбардира девет "военни обекта " на групировката "Хамас " в северната част на линията Газа рано тази заран в отговор на стартирането от палестинци на запалени хвърчила и балони с прикачени взривни устройства през последните дни, заяви израелската войска, представена Ройтер и ТАСС.
Изтребители нападнаха цели на "Хамас ", сред които два военни обекта и фабрика за произвеждане на боеприпаси, заяви армията, без да прецизира дали има жертви.
Ударите бяха предшествани от набези в неделя против две транспортни средства, употребявани от палестинци за стартиране на хвърчила, които провокират пожари в аграрни земи по продължение на границата, съобщи ТАСС.
Хвърчилата се употребяват от палестински стачкуващи в митингите, почнали на 30 март. Оттогава те са провокирали пожари и заличаване на хиляди хектари обработваема земя и шубраци, заяви противопожарната работа.
От април насам палестинците стачкуват съвсем всяка седмица с апели за анулация на блокадата на крайбрежния анклав и връщане на земи, през днешния ден в границите на Израел, на палестински бежанци, които са ги напуснали след основаването на Еврейската страна през 1948 година
На 9 юни израелската авиация за пръв път стреля по палестинци, упрекнати в изработката на балони, към които са прикрепени взривни субстанции. Израелската войска употребява и дронове за събаряне на балоните и запалените хвърчила. Министърът на защитата Авигдор Либерман заяви че са били прихванати 400 хвърчила от общо 600, пуснати от началото на протестното придвижване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР