Изработените от работната група към Министерството на финансите предложения за

...
Изработените от работната група към Министерството на финансите предложения за
Коментари Харесай

АИКБ: Промени в счетоводно законодателство ще създадат тежести за малките и средни предприятия

Изработените от работната група към Министерството на финансите оферти за промени в българското счетоводно законодателство ще основат административни и финансови тежести за хиляди дребни и междинни предприятия, само че пък комфортно се пропуща опцията за понижаване на тази тежест с увеличение на праговете за наложителен финансов одит на дребните предприятия. Това обявиха в своя позиция от  АИКБ).

В България те остават пет пъти по-рестриктивни от критериите, които Европейски Съюз е определил и които се ползват в прилежащите страни, показват от асоциацията и допълват, че сходни условия нямат практическа изгода за фирмите, също по този начин не способстват с нищо и за приходите в държавния бюджет.

Работната група, в която Асоциация на индустриалния капитал в България взе присъединяване, бе основана за да хармонизира българското законодателство с Директива 2022/2464 чрез промени в Закона за счетоводството за регламентиране на нефинансовото отчитане на предприятията по отношение на устойчивостта, напомнят от работодателската организация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР