Изработен фалшив задграничен паспорт на холивудския екшънгерой Силвестър Сталоун е

...
Изработен фалшив задграничен паспорт на холивудския екшънгерой Силвестър Сталоун е
Коментари Харесай

Фалшификаторите изработили български паспорт на името на Силвестър Сталоун

Изработен подправен чуждестранен паспорт на холивудския екшънгерой Силвестър Сталоун е направен от фалшификаторите, които бяха арестувани при профилираната интервенция, която разруши печатница и разкри проведена незаконна група изготвяла подправени документи и парични знаци. Това излиза наяве от фотография и видео, предоставени от Специализираната прокуратура.

 Разбиха незаконна група, печатала подправени пари и документи Виж още

Българският чуждестранен паспорт със фотография и имена на известния американски артист е бил представян на клиенти като заготовка за високо качество на направата. Неистинските персонални документи са били подготвяни в две открити работилници в селища в Шуменско и Пловдивско.

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност четири лица за присъединяване в проведена незаконна група за направа и разпространяване на неистинен парични знаци и български персонални документи в страната. Те са арестувани за 72 часа, заяви ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова. Други двама са упрекнати за осъществени от тях вторични закононарушения.

 Снимка: Специализирана прокуратура

Обвинените са арестувани на 28 януари 2020 година при профилирана полицейска интервенция на ГДБОП под надзора на Специализираната прокуратура, извършена на територията на областите Бургас, Пловдив, Пазарджик, София и Шумен, с присъединяване на сътрудници на " Сикрет сървис " - Съединени американски щати, и съдействието на Европол.

В хода на дейностите по следствието са претърсени 30 адреса. В под земята гараж на постройка в курортния комплекс " Слънчев бряг " е открита незаконна печатница в миг на произвеждане на неистинен банкноти. В помещението са открити огромно количество подготвени подправени купюри долари и евро, заготовки, холограмни стикери, принтери и други

При претърсвания в жилището на един от арестуваните в Пловдив, са открити и конфискувани 2 958 неистинен банкноти с номиинал 100 евро и 6815 банкноти от по 50 $ с високо качество, подправени български персонални карти и празни и талони за правоуправление.

През 2018 година в същата постройка в " Слънчев бряг " бе открита незаконна печатница за неистинен банкноти. Задържани и предадени на съд бяха четири лица. Част от тях са измежду арестуваните на 28 януари за присъединяване в същата незаконна активност.

 Снимка: Специализирана прокуратура

" Изключително добре работиха от ГДБОП, работихме на територията на Ямбол. Групата е правила активност по правене на неистинен пари - долари и евро. Става дума за печатница, разрушена през 2018 година в Слънчев бряг, в която още веднъж се работи. Мястото е безусловно идентично, разяснява Маджарова.

" Участниците в групата са идентични,включително и осъждани за миналата разрушена печатница. Единият е условна присъда, другият е по инстанции ", посочи тя.

" Печатницата е серпантина активност вследствие на предходното досъдебно произвеждане за конфискувани всички принадлежности ", сподели още тя.

В хода на следствието е допустимо да бъдат привлечени към наказателна отговорност и други лица.

От думите на шефа на ГДБОП основен комисар Любомир Янев стана ясно, че нарушителите са били много по-предпазливи са в дейностите си. " Имали са тъкмо изразена подчиненост - водачът не се е виждал с крайните купувачи. Има лица, които се занимават с посредническата активност.

 Снимка: Специализирана прокуратура
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР