Изпускането на язовир Огоста“ края Монтана е спряло, защото в

...
Изпускането на язовир Огоста“ края Монтана е спряло, защото в
Коментари Харесай

Кметът на община Хайредин: Очаква се спад на нивото на р. Огоста в следващите часове

Изпускането на язовир „ Огоста “ края Монтана е спряло, тъй като в региона към този момент не вали

Очаква се намаляване на равнището на река Огоста край село Хайредин в идващите часове, сподели за Българска телеграфна агенция кметът на общината Тодор Алексиев. Той изясни, че изпускането на язовир „ Огоста “ края Монтана е спряло, тъй като в региона към този момент не вали. През нощта реката се е разляла и е стигнала дигите, които пазят селото и спомагателните диги, които са били направени през вчерашния ден, само че не ги е преодоляла.

Залят е бил пътят към Козлодуй и полицейски патрули са спирали колите. „ Справихме се, свършихме си работата. Евакуираните хора се върнаха по домовете си, към момента държим животните от няколко обекта надалеч, само че допускам, че в късния следобяд и те ще бъдат прибрани “, изясни Тодор Алексиев.

Припомняме, че късно нощес и община Хайредин разгласи отчасти бедствено състояние поради почналото изпускане на бент. “Огоста “ и предстоящото повдигане на равнището на едноименната река. 

Поройните дъждове в Северозапада предизвикаха наводнения и вреди в редица обитаеми места във Врачанско и сега отчасти бедствено състояние има и в общините Враца, Криводол и Мездра.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР