Изправят пред съда муле на телефонни измамници.Спрямо 50-годишния В.А. е

...
Изправят пред съда муле на телефонни измамници.Спрямо 50-годишния В.А. е
Коментари Харесай

Съдят муле, участвало в ало измами за близо 13 000 лева

Изправят пред съда муле на телефонни измамници.

Спрямо 50-годишния В.А. е повдигнато обвиняване, че в интервала сред 14 юли и 21 юли 2017 година в изискванията на продължавано закононарушение и благодарение на съизвършител е направил три измами.

Обвиняемият взел участие в схемата за телефонни измами дружно с неустановено лице, което го насочвало към адреси, откъдето да приема " колета ". Непознатият се обаждал на стационарните телефони на разнообразни лица, а обвиненият В.А. отивал до посочено място, с цел да вземе оставените пари и златни украшения, като през множеството време с него била и 15-годишната му щерка. На потърпевшите непознатият мъж обяснявал, че вземат участие в полицейска интервенция за залавяне на телефонни измамници.

На 14 юли 2017 година под претекст, че е полицейски чиновник, подсъдимият лишил от стара жена от Ямбол 2 100 лв.. По същата скица на 18 юли в град Гълъбово обвиненият измамил с 5 000 лв. и възрастен мъж.

Няколко дни по-късно жертва на телефонна машинация станала и жена от Стара Загора, която изгубила 5 810 лв.. Тогава непознатият мъж още веднъж се показал за " комисар от полицията ". Попитал я дали й се били обаждали телефонни измамници. Тя му дала отговор, че преди няколко месеца й звънели, само че не се " хванала на въдицата ". Мъжът я заблудил, като споделил, че са задържали трима сирийски незаконни бежанци, в тях намерили тефтерче с телефонни номера и те щели да й се обадят, с цел да желаят пари. Жената трябвало да подготви 20 000 лв., а в случай че откажела, щели да дойдат четирима мъже с голи глави, с цел да ги вземат. Непознатият предизвестил дамата с думите: " Приготви парите, тъй като пристигам с апарат, с който ще открия всичко, каквото имаш в жилището. Ще те пречукам, ще те изкормя ". Пострадалата хвърлила през терасата найлонова чанта, в която била поставила пари и златни украшения.

На 21 юли 2017 година обвиненият В.А. бил арестуван при полицейска инспекция край Русе. Щетите в общ размер на 12 910 лв. не са възобновени.

Предстои Районен съд-Стара Загора да насрочи съвещание по делото.

За сходно закононарушение законът планува наказване " отнемане от независимост " до 8 години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР