Изправи се.БГ ще се учреди като партия на 1 май"Това

...
Изправи се.БГ ще се учреди като партия на 1 май"Това
Коментари Харесай

Мая Манолова: Черните каси на ГЕРБ в държавните дружества са запазени и вероятно работят в друга посока

Изправи се.БГ ще се учреди като партия на 1 май

"Това държавно управление не извършва главното заричане, което даде на българските жители, да разгради модела. Нещо повече – даването на 1.1 милиарда лева на малко държавно сдружение в министерство на земеделието, което да купи зърно и маслодаен слънчоглед на Софийската стокова борса, е възпроизвеждане на модела на ГЕРБ. Бяхме против черните каси на ГЕРБ, в този момент те са непокътнати и евентуално работят в друга посока. "

Това съобщи ръководителят на гражданската платформа Изправи се.БГ Мая Манолова в „ На фокус с Лора Крумова “ по Нова ТВ, оповестиха от пресофиса на платформата. По думите ѝ в този момент главната идея да бъде демонтиран моделът на Борисов не се случва в границите на първите 100 дни на това ръководство. Този модел се резервира и се надгражда. Обещанията да бъдат закрити ДКК, Монтажи, Автомагистрали, нищо от това не се случва. Партийните фрагменти на ГЕРБ в ДКК в този момент са сменени от партийни фрагменти на Нинова. Бяха разплатени 60 млн. лева в Автомагистрали по оскъдни контракти, а ВиК холдингът още разпределя 1 милиарда лева

Лидерът на Изправи се.БГ разяснява, че досега институциите на работят по десетките сигнали, изпратени от комисията по проверка за ръководството на Борисов: Булгартрансгаз, Топлофикация, далаверите в горите, Автомагистрали, боклука… Според нея единствената институция, подхванала ограничения е Министерство на вътрешните работи, които по някои от случаите са направени следствия и са изпратени към прокуратурата, само че липсва реакция оттова насетне.

Мая Манолова дефинира актуалните дейностите на Министерство на вътрешните работи с ареста на Борисов като хвърлен камък в блатото и има размърдване на институциите. Ефектът е в това, че прокуратурата най-сетне образува досъдебно произвеждане, ще разпита тези дни Борисов, ще направи видеовръзка и разпит онлайн на Божков и евентуално задачата на Министерство на вътрешните работи беше тази.

„ Много се надявам това да е била задачата на Министерство на вътрешните работи, а не външните резултати от едни 24-часови арести – най-сетне прокуратурата да стартира да работи. “ – разяснява госпожа Манолова.

„ Изправи се.БГ ще се учреди като партия на 1 май “ – заяви водачът на гражданската платформа и разяснява, че Изправи се.БГ е част от огромен обществен план, за който битката с беднотия, неравенствата, борба с корупцията, правосъдната промяна са съществени цели.

На въпрос за съдействие с възможна групировка на Стефан Янев госпожа Манолова съобщи, че е обикновено да си сътрудничи с обединения, които също одобряват тези цели. Но под съдействие никой не е разбирал общ политически план.

Мая Манолова също по този начин направи разлика сред обществената платформа, която се структурира през последните месеци и партията, която ще записват от Изправи се.БГ и прикани:

„ Всички, които считат, че обществената поддръжка е извънредно значима и всички, които считат, че държавното управление се проваля в обществената сфера имат място в новата платформа. “

На въпрос за позицията на гражданската платформа по отношение на войната в Украйна, тя съобщи:

„ Категорично осъждаме експанзията в Украйна. Няма обективна война. Няма опрощение, нито политически, нито стопански цели могат да бъдат оправдани с убиването на хора. “

Едновременно с това Мая Манолова изрази позиция против даването на оръжия и военна помощ, тъй като всички средства, които биха ожесточили и разширили тази война не би трябвало да бъдат прилагани. По думите ѝ е извънредно време антивоенните придвижвания да заявят позицията си мощно: без значение дали става дума за олигарсите към Путин или за нечий индустриален боен комплекс.

Лидерът на Изправи се.БГ изрази почит, почитание и признателност към доброволците, които поемат тежестта за приемане на бежанци у нас при неналичието на дейности от страна на кабинета и напомни, че от гражданската платформа са се задействали за оказване на помощ на бежанци още от първите дни на войната.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР