Изправени сме пред нов проблем с мигрантския натиск, трябва да

...
Изправени сме пред нов проблем с мигрантския натиск, трябва да
Коментари Харесай

Проф. Димитър Димитров: Изправени сме пред нов проблем с мигрантския натиск, трябва да намерим решение чрез нови инструменти

Изправени сме пред нов проблем с мигрантския напън, би трябвало да намерим решение посредством нови принадлежности. Това сподели в утринния блок " Добро утро, България “ на Радио " Фокус " проф. Димитър Димитров, ректор на Университета за национално и международно стопанство (УНСС) и специалист по национална сигурност.

" Зачестяват тези случаи на незаконно прекосяване на границата. Това евентуално е върха на айберга. Ние виждаме това, което се е случвало с полицията. Вероятно има и други бусове, които не са хванати от полицията. Появава се проблем, по тази причина статистиката би трябвало да покаже, че броят на мигрантите се усилва непрестанно. Това не е единственият проблем, който съществува. Трябва да погледнем малко по-широко над това - взаимоотношението с Турция и Европейски Съюз ", обърна внимание той.

По думите му би трябвало по този начин да подредим нещата, че да се насочим напъните към решаването на този проблем. Той разясни, че търсим решение на мигрантския проблем с досегашните си принадлежности, само че сме изправени пред нов проблем, който би трябвало да откри решение посредством качествено нови принадлежности - търсене на помощ от Европейски Съюз, централизация на всички вероятни запаси към границата, дипломатически старания с Турция и сътрудниците ни от Европейски Съюз.

" Да не се опитваме с двама служители на реда, малко хора от специфичните сили или командировани от други региони да търсим изцяло решение на този въпрос. Има и механически благоприятни условия да се управлява този поток от мигранти - тук приказваме за дронове, модерни системи за наблюдаване, камери. Иска се концентрацията на напъните за решаването на този проблем ", счита ректорът на УНСС.

Габриела ГАНЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР