Изправен пред проблема с намаляващо население, недостиг на работна ръка

...
Изправен пред проблема с намаляващо население, недостиг на работна ръка
Коментари Харесай

Унгария променя демографската си политика, премахва данък при повече деца

Изправен пред казуса с намаляващо население, дефицит на работна ръка и огромна емиграция, Виктор Орбан възприе нетрадиционен метод за увеличението на размера и продуктивността на работната мощ на Унгария, показва The New York Times.
Той предложи академични стипендии на студентите, които обещаят, че ще останат в Унгария, даде унгарско поданство на живеещи в чужбина етнически унгарци.
В неделя обаче Орбан разгласи един от най-амбициозните си проекти до този миг: всяка унгарка с четири или повече деца към този момент няма да заплаща налог върху приходите си.
Унгарският министър председател трансформира борбата с имиграцията в своя запазена марка, отбелязва по мотива вестник Washington Post. Непоколебимото му опълчване на имиграцията в композиция с емигрирането на младите унгарци и ниската раждаемост сътвориха демографски призрачен сън.
Населението на Унгария понижава - наклонност, която основава опасности за стопанската система в дълготраен проект. Вместо да премисли политиката си в региона на имиграцията, министър председателят заложи на пожеланото от него решение: унгарките би трябвало да раждат повече деца, подлага на критика вестникът.
" В цяла Европа се раждат все по-малко деца и отговорът на Запада на това е миграцията. Те желаят броят на мигрантите да е еднакъв на по-малкото деца, с цел да се попълни броя. Ние обаче не желаеме просто численост, желаеме маджарски деца ", напомня думите на Орбан английският вестник The Independent.
Правителството не даде незабавно детайлности какъв брой ще костват новите ограничения, показва изданието. За Орбан и партията му " Фидес " наближават изборите за Европейски парламент и локалните избори в Унгария.
Въпреки демонстрациите против държавното управление социологическите изследвания сочат, че ръководещата партия има огромна преднина пред противниците си и се употребява с поддръжката на 40 % от гласоподавателите, обобщава The Independent.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР