Изпратила съм проверка в дома за възрастни хора във Варна,

...
Изпратила съм проверка в дома за възрастни хора във Варна,
Коментари Харесай

Омбудсманът призова АСП да изведе хората от старческия дом във Варна

Изпратила съм инспекция в дома за възрастни хора във Варна, в който при пожар починаха четирима души. Това сподели омбудсманът Диана Ковачва.

“Условията там са ужасяващи. Миналата година доставчикът е глобяван няколко пъти”, сподели Ковачева и прикани “Агенцията по обществено подкрепяне да излезе и да изведе тези хора от там”.

Тя разяснява и закона за колекторите. “Такъв закон би трябвало да има, тъй като той внася правила”, сподели Ковачева, само че разясни, че не е съгласна длъцнижите да бъдат обезпокоявани по телефона. “Надявам се законът да бъде прегледан и в зала на първо четене. Но сред първо и второ четене би трябвало да бъдат импортирани промени и допълнения”, показа омбудсманът пред Нова.

“Един от тревожните въпроси е, че едни от най-често попадащите при колектори вземания са банковите заеми. Те обаче не са в този закон. Има инструкция, която би трябвало да бъде транспонирана до края на идната година. Аз обаче не считам, че би трябвало да чакаме толкоз дълго, с цел да вкараме банковите заеми в този закон”, изясни Ковачева.

Според нея потребителските услуги като ток, вода и парно, да вземем за пример, не трябва да бъдат трансферирани към колектори.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР