„Изпратих препоръка до министъра на здравеопазването да бъдат възстановени безплатните

...
„Изпратих препоръка до министъра на здравеопазването да бъдат възстановени безплатните
Коментари Харесай

Омбудсманът: Трябва да се върнат бонусите за медиците на първа линия

„ Изпратих рекомендация до министъра на опазването на здравето да бъдат възобновени безплатните проби за COVID-19 и бонусите за медиците на първа линия. В нея припомних, че по време на пандемията, която не е отминала, осъзнахме какъв брой са значими лекарите за здравето и спокойствието на всички “. Това сподели пред Българска национална телевизия през вчерашния ден омбудсманът на България проф. Диана Ковачева.

По думите й в условия, в които множеството лечебни заведения декларират, че не могат да усилят заплатите на медицинския личен състав, е редно да бъдат върнати 1000-та лв. за медиците на първа линия.

„ Смятам, че като общество сме длъжници на лекарите, а те в изискванията на инфлация и сложен живот би трябвало да са спокойни в своята денонощна работа и да бъдат поощрени от страната. Редно е страната да не пести тъкмо от лекарите “, сподели още проф. Ковачева.

Тя добави, че в тази обстановка на финансово усложнение за доста хора е мъчно да си купуват проби, с които да ревизират дали са инфектирани от COVID-19 или не. „ Ако антигенните проби са безвъзмездни, както беше до неотдавна, хората ще бъдат подтиквани да се тестват и това ще реши въпроса със скритата заболеваемост, при която жителите вървят на работа и нямат съображение да си вземат болничен “, съобщи проф. Ковачева.

Омбудсманът означи, че има добра връзка с институциите в последните две години.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР