Изпратено е писмо до Европейската комисия във връзка с предизвикалия

...
Изпратено е писмо до Европейската комисия във връзка с предизвикалия
Коментари Харесай

МОН пита ЕК за „джендър” самооценка в ученически въпросник

Изпратено е писмо до Европейската комисия по отношение на провокиралия разногласия въпрос по отношение на пола на децата във въпросника на инструмента за цифрова самокритика SELFIE. Това е декларирал министърът на образованието Красимир Вълчев, оповестява Българска телеграфна агенция. Инструментът е предопределен да оказва помощ на учебните заведения да внедрят цифровите технологии и се реализира с поддръжката на Европейска комисия.

„ Днес преди обяд изпратихме писмо до Европейска комисия, уповавам се да има позитивен отговор от Комисията да отпадне този вид за отговор или да отпадне целият въпрос”, добави той.
МОН ще работи за развиването на цифровите умения на децата Ще се усъвършенства и грамотността им по отношение на безвредното сърфиране в интернет
Програмата е въведена в над 900 учебни заведения и провокира скандал в обществото поради вероятните отговори на въпроса от какъв пол са децата. Вариантите са: момче, момиче, друго и избирам да не споделям.
Красимир Вълчев отговори на Вътрешна македонска революционна организация: В учебника по биология няма джендър идеология Учителските заплати скачат с 20% от следващата година
Споделяйки реакцията в обществото по този въпрос, просветителният министър посочи, че не поддържа по какъвто и да е метод навлизането на „ джендър” идеология в българското учебно заведение. „ Предвид Конституцията и публичната реакция, предприехме единственото допустимо деяние, което можехме да предприемем – да изпратим писмо до Европейска комисия, съобщи още Красимир Вълчев.
Джендъри, Гинка, турски лири: Какво търсихме в „ Google ” през 2018 година Сред основните думи на 2018 година има и продукции на bTV
По думите на просветителния министър, въпросникът не е ориентиран към установяване или самоопределение на пола на децата. Според него инструментът е доста потребен за установяване степента на цифрова подготвеност на учебните заведения и задачата не е да се проповядват някакви идеологии, свързани с „ третия пол”. Нито ние, нито Европейска комисия желаеме да го компрометираме с този подробност, уточни министърът.

Той добави, че системата с въпросника не е на сървъра на министерството и то не може да внесе корекции по отношение на противоречивия въпрос.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР