Изпращането на западно оръжие в Украйна активно въвлича НАТО в

...
Изпращането на западно оръжие в Украйна активно въвлича НАТО в
Коментари Харесай

Шойгу: НАТО зове Украйна да завземе руски територии и това може да свърши непредвидимо

Изпращането на западно оръжие в Украйна интензивно въвлича НАТО в спора и това може да докара до " непредвидимо равнище на ескалация ", съобщи министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу.

" Съединени американски щати и техните съдружници намерено приканват Украйна да завземе съветски територии. За да реализират това, те започнаха да доставят тежки нападателни оръжия. Тези дейности въвличат страните от НАТО в спора, в специфичната интервенция, и могат да доведат до непредсказуемо равнище на ескалация ", съобщи Шойгу.

Украинските загуби през януари възлизат на повече от 6500 военнослужещи, 26 самолета, седем хеликоптера и 341 танка. Представителите на съветското министерство на защитата обичайно не оповестяват за загубите на съветската войска.

В резултат на настъпателни дейности на съветските войски са завладяни Соледар, Клещеевка, Подгорное, Краснополе, Благодатное, Лобково и Николаевка. Бойните интервенции край Угледар и Бахмут се развиват сполучливо за съветската войска, заяви Шойгу.

За Министерството на защитата на Русия се създава сателитна система за отдалечено наблюдаване на всички метеорологични условия. Това ще спомогне за възстановяване на успеваемостта на войските, заяви съветският министър на защитата.

Междувременно Украйна заяви за съветски обстрел на цивилни обекти, измежду които болница в североизточния град Вовчанск, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Украинските управляващи допускат, че Русия готви нова масирана атака в дните към годишнината от нахлуването на силите си в Украйна на 24 февруари предходната година.

Болницата във Вовчанск, Харковска област, се възпламени късно нощес вследствие на обстрел, оповестиха украинските служби за незабавна помощ.

Спасителни екипи изтеглиха осмина цивилни от постройката, преди да продължат битката си с огъня, който бе сподавен. Няма потърпевши от пожара, се споделя в известието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР