Изпращането на западни танкове в Украйна ще удължи войната в

...
Изпращането на западни танкове в Украйна ще удължи войната в
Коментари Харесай

Хърватският президент: Ако Вашингтон и Москва не се споразумеят, ще започне Трета световна война

Изпращането на западни танкове в Украйна ще удължи войната в тази страна и в случай че Вашингтон и Москва не доближат до съглашение, ще стартира трета международна война, съобщи президентът на Хърватия Зоран Миланович, представен от ХИНА и Българска телеграфна агенция.

„ Това ще удължи войната. Всички танкове, в това число съветски и американски, горят по един и същи метод и хората в тях са или убити, или съумяват да избягат “, сподели Миланович пред публицисти, съобщи Българска телеграфна агенция. Хърватският президент употребява съвсем същата фраза като представителя на Кремъл Дмитрий Песков, който в сряда сподели във връзка с обещаните на Украйна немски и американски танкове, че „ тези танкове горят като всички останали “.

„ Войната в Украйна ще продължи, до момента в който Москва и Вашингтон се спогодят в някакъв момента да я прекратят “, което е „ извънредно мъчно и надалеч “, продължи хърватският президент. Според него в тези диалози „ нито Загреб, нито Берлин, нито Париж, нито Брюксел “ ще бъдат съветвани, а в случай че те не бъдат извършени, светът ще стартира да се придвижва постепенно към Трета международна война, сподели Миланович.

Той насочи рецензия към външния министър на Германия Аналена Бербок за думите й пред Съвета на Европа, че европейските страни би трябвало да бъдат единомислещи и да спрат да се упрекват между тях, тъй като в Европа има война против Русия, а не сред европейските страни. По този мотив Миланович съобщи, че в никакъв случай не е виждал „ сходна полуда “ и че не знае Европа да е във война с Русия.

„ Може би Германия е във война с Русия. Успех този път, нека свърши по-добре, в сравнение с преди 70 години, само че ние не сме във война с никого “, сподели хърватският президент и добави: „ Тя (Бербок) ни споделя, че всички ние сме във война с Русия. Ние не сме, Америка е, ние сме единствено пионки “.

Миланович е прочут с това, че се опълчва на оказването на военна поддръжка за Украйна. Тази негова позиция е в несъгласие с позицията на държавното управление на премиера Андрей Пленкович, който дефинира неотдавна президента като „ путинофил “.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР