Изпращаме в Специализираната прокуратура и КПКОНПИ документи за евентуално извършено

...
Изпращаме в Специализираната прокуратура и КПКОНПИ документи за евентуално извършено
Коментари Харесай

Проф. Костадин Ангелов: Пускаме сигнал срещу Стойчо Кацаров в спецпрокуратурата и КПКОНПИ

Изпращаме в Специализираната прокуратура и КПКОНПИ документи за вероятно осъществено закононарушение от Стойчо Кацаров, някогашен длъжностен здравен министър. Това сподели депутатът от ГЕРБ и някогашен здравен министър Костадин Ангелов по време на брифинг в Народното събрание. Предаваме документи, разкриващи обстоятелства и условия за вероятно осъществено закононарушение по работа и спор на ползи, осъществени от служебния министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров. Изпращаме документите до Специализираната прокуратура и КПКОНПИ за определяне на двата състава, които ви споделих.

От показаните документи се вижда следното.
В България е записано съдружие Център за отбрана на правата в опазването на здравето, записано в Софийски градски съд на 8 октомври 2007 година като юридическо лице с нестопанска цел. Центърът за отбрана правата в опазването на здравето се управлява от УС. Председател на УС до 10 юни 2021 година е Стойчо Кацаров. Един от главните планове и действия на този център е националната система за външна оценка за качеството на клиничните лаборатории. За осъществяването на тази активност този център подписва контракти с лечебните заведения за външна оценка на качеството на клиничните лаборатории. Договорите са възмездни, с уредени от тях хонорари, период и метод на заплащане. Договорите са подписани от Стойчо Кацаров като ръководител на УС на Националния център. В тази връзка сме задали парламентарно запитване до министъра на опазването на здравето, с копие от което прилагаме към сегашния сигнал, сподели още Ангелов. Той посочи, че става въпрос за контракти на центъра с лечебните заведения " Св. Иван Рилски ", МБАЛ Шумен и болница " Св. Георги ".

Костадин Ангелов посочи, че излиза наяве, че комерсиално сдружение " Св. Иван Рилски " има подписан контракт с центъра на стойност близо 2000 лева, който продължава да е настоящ и към датата, в която Кацаров е бил министър. По думите му комерсиалното сдружение е с принципал министъра на опазването на здравето.

" Търговско сдружение " МБАЛ Шумен " също има подписан контракт. Във връзка с горното поискахме информация от министъра на опазването на здравето дали има осъществени заплащания от министър Кацаров към горните лечебни заведения, с които той има контракт като лице, което да извърши външна оценка на качеството на тези лечебни заведения ", сподели Ангелов и посочи, че Стойчо Кацаров е нареждал заплащане към лечебните заведения и към този миг е министър и ръководител на сдружението, с което лечебните заведения са имали контракт.

" Сезираме Специализираната прокуратура с молба да се извърши инспекция съгласно тяхната подготвеност, дали е осъществено престъпление или закононарушение по работа за персонално облагодетелстване на министър Кацаров. Сезираме и КПКОНПИ да се произнесе за вероятно съществуване на спор на ползи ", уточни още проф. Ангелов.

Източник: БГНЕС
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР