Изпращаме септември със средноденонощна температура в района на София с

...
Изпращаме септември със средноденонощна температура в района на София с
Коментари Харесай

Хубаво есенно време през другата седмица

Изпращаме септември със средноденонощна температура в региона на София с към градус и половина по-ниска от температурите измервани в предходни години. И несъмнено ще запомним септември с наводненията в Карловско и проливния дъжд блъснал София на 28 септември вечерта.

Какво следва в първите дни на октомври, какво време ни чака в изборния ден?

Синоптичната комисия, разглеждайки синоптичните модели, стига до извода, че в първите 48 часа на новия месец времето над страната ще е динамично, на доста места ще има превалявания от дъжд, а в неделя се чака и захлаждане, защото ще нахлуе и по-хладен въздух от северозапад.

Преди десетина дни моделите посочваха хуаво време за деня на изборите, само че в този момент нещата са по-различни.

Център на ниско налягане над Адриатическо море ще окаже въздействие на времето над страната.

В събота следобяд към този момент със забележителна облачност и по здрач тук-там в Западна България ще стартират валежи от дъжд, които в нощта против неделя ще се усилват и ще обзет по-голямата част от страната.

Неделният ден ще стартира с преваляния и тъмно време, само че последователно от запад на изток преваляванията ще стопират, най-късно над североизточните региони и времето ще стартира да се усъвършенства.

Захладнява, вятърът от северозапад ще се усили и ще нахлува по-хладен въздух. Температурите ще се понижавата и към този момент ще са с някоко градуса по-ниски - сред 15 и 19 градус.

Това захлаждане ще продължи и в идващите дни, цялата последваща седмица ще е малко по-хладна от миналата, дневните температури ще са сред 16и 21гадуса.

Но това са нормални температури за началото на октомври, в действителност тази вест е добра, тъй като при тези температури евентуално няма да ни се постанова да пускаме в допълнение отопление.

В вероятност, идната седмица от понеделник нататък ще е суха, вероятността за превалявания ще е доста дребна, защото над Източна Европа ще се уголемява център на високо налягане. Това значи умерено атмосфера. Типично есенно време.

Какво ще се случи след 8 октомври, не е доста ясно, само че с огромна степен на възможност ще имаме тихи и спокойни есенни дни.

Големият вихър Йън, който опустоши ценралните елементи на Флорида отслабнабързо до тропическа стихия, насочи се към Атлантическия океан, там още веднъж ще се усили до ураганот първа категория и ще удари американския щат Южна Каролина, само че не се чака да има особени провали, с изключение на проливни превалявания.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР