Изпращаме още една година, изпълнена с кризи и предизвикателства. Това

...
Изпращаме още една година, изпълнена с кризи и предизвикателства. Това
Коментари Харесай

 Радев: България отново се обедини, въпреки кризите и предизвикателствата  

Изпращаме още една година, изпълнена с рецесии и провокации. Това съобщи в новогодишното си слово президентът Румен Радев.

Изпращаме още една година на тестване - освен в обществената сфера, рекордната инфлация и рецесия засегнаха всеки български дом.

Не ни подминаха следващите бедствия и следващите предварителни избори. Надеждата за политическа непоклатимост се отсрочва за идната година.

Обществото ни обаче още веднъж е посочило съпричастност, духовна зрялост, мощ и единство в моментите на тестване - когато залогът и бил човешкият живот и нашата съвест, означи още той със удовлетворение. Такива случаи са летните пожари, наводненията в Карловско, изгубеният Александър и други.

Близо до нас избухна опустошителна за Европа война, означи президентът. Общество и институции са си подали ръка, с цел да оказват помощ на бедстващите и търсещи избавление от Украйна.

Спасението не е на дъното на чашите, а триумфът не е шансът в баницата, означи той. Бъдещето е в задружните ни старания, в виновната позиция на всеки от нас при всеки житейски и политически избор. Няма непостижими цели там, където гражданската сила е вложена не в избавление поединично, а за възхода на цялата нация.


Защото никой извън няма да се загрижи за нашия прогрес, за нашето достолепие и място под слънцето, за бъдещето на нашата Родина и децата на България. Това е наша грижа, отговорност и честен дълг.

Благодаря на всички, които през миналата година се бореха за една по-добра България. Това ни връща вярата, че България ще пребъде, сподели още Радев.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР