Изпращаме април и посрещаме май с типично пролетно време -

...
Изпращаме април и посрещаме май с типично пролетно време -
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Ако ще излизате, направете го утре, защото от четвъртък започва да вали

Изпращаме април и посрещаме май с типично пролетно време - динамично. Особено динамично ще е в четвъртък, петък и събота. А вв петък ще е и малко хладно. Валежите за Гергьовден се смениха тъкмо четири пъти за два дни - ту ще вали, ту няма да вали. Засега на Гергьовден е дребна вероятността да вали. Храдничко ще е на Възкресение вечер и на Гергьовден, само че най-малко няма да има потребност от чадър. 

Това разяснява пред бТВ проф. Георги Рачев. 

Не, не, не може на поляна на Гергьовден. Аз не бих поел тази отговорност. На поляната може единствено, в случай че на 5 метра ми е навесът, където да се скрия. Динамично е времето и ще обясня за какво. Над Балканите ще се реалокира циклон с ниско налягане и студен въздух. Т.е. топлия въздух се издига нагоре и дава опция за основаване на купесто-дъждовни облаци, от които ще гърми и вали. Това нещо от на следващия ден стартира, та чак до неделя, разяснява професорът. 



Днес е изгубена борбата, изключително за Източна България. Утре обаче става за на открито, на доста малко места се чакат превалявания. И по-късно стартират непрекъснати превалявания и облачни дни, разяснява той.

Покрай морето ще отворят много хотели, защото се чакат много туристи. Температурите там ще паднат с 3-4 градуса. Температурата на морската вода е към 15 градуса. Съществени превалявания чакаме, както и вятър. В четвъртък и петък на практика няма да има слънце. Иска ми се да кажа, че може да опънем прането, само че няма по какъв начин да излъжа, разяснява той.

Април си отива с естествени превалявания и с малко над 3 градуса над нормата. През май чакаме ще е с половин гладус по-топло, което е добре, ще имаме естествен месец. Валежите би трябвало да са нормани по количество, с динамичност, изясни той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР