Изпотяването е нормален физиологичен процес, чрез който се извършва терморегулацията

...
Изпотяването е нормален физиологичен процес, чрез който се извършва терморегулацията
Коментари Харесай

5 ползи, които извличаме, когато се потим

Изпотяването е естествен физиологичен развой, посредством който се прави терморегулацията на организма, и има охлаждащ резултат. Нека забележим какви други изгоди има изпотяването за нас.

Ползи за кожата

Когато се потите, порите на тялото се отварят и изхвърлят огромно количество отрови. Това от своя страна понижава появяването на акне или пъпки. Всъщност, умереното изпотяване е най-хубавото, което може да се случи на кожата ви.
Да се изпотиш от пръв взор. Разкриха механизма на влюбването
Мнозина считат, че копирането та езика на тялото на първа среща е сигурен метод за интерес от колегата. Изследователи от Нидерландия о...

Ако обаче се потите прекалено, без да правите някаква физическа активност, най-вероятно страдате от хиперхидроза. Хората, които страдат от нея са изложени на висок риск от обриви, брадавици и екзема.

Детоксикация на тялото

Сигурно сте чували, че след тежка вечер е добре да извършите сауна или подготовка. Да, сигурно не ви е до това, когато имате махмурлук, само че концепцията е да стимулирате тялото и то да стартира да се поти. От здравна позиция кожата е част от отделителната система на тялото и е доста значим орган, когато става въпрос за пречистването.

Една от изгодите на тялото при потене е, че по-лесно се отървава от токсините. Този развой, в случай че се предизвика със спорт, то той ще ви помогне да бъдете по-здрави и устойчиви. След тренировката или сауна, ще видите, че махмурлукът е намалял или даже липсващ, а вие се чувствате по-добре.

Намалява риска от разболяване

Учените са разкрили, че в потта ни има съединяване дермицидин. Когато се потим, ние изхвърляме вирусите, а също по този начин и оказваме помощ на тялото си да стане по-силно. Нищо чудно, че хората, които тичат на открито и се изпотяват през зимата, не се разболяват, както множеството хора си мислят, че ще стане.
Миризмата на пот ви тормози - ето по какъв начин да се отървете от нея
Лято е и е напълно в реда на нещата да се потите щедро. Има обаче хора, които освен се потят щедро, само че и излъчват извънредно непри...

Повишено калорийно изгаряне

Когато работите или спортувате в по-топла среда, то вие се потите повече и изгаряте повече калории. Тялото изразходва и повече сила в по-топла среда, в сравнение с в случай че упражнявате на хладно.

Разбира се, лятото не тренирайте, когато на открито е горещо или пък в случай че сте в зала, то това е добре да бъде с естествена температура и да има положително проветряване, с цел да не се стигне до топлинен удар или прегряване.

Намалява хормоните и напрежението

Когато спортуваме и се потим, това ни оказва помощ да се отпуснем и да понижим хормоните и напрежението. В сауната се реализира същият резултат. Потенето подтиква производството на хормона на щастието. Това намалява равнището на напрежението и тревогата.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР