Изпотяването е доста смущаващ проблем, особено през топлите месеци и

...
Изпотяването е доста смущаващ проблем, особено през топлите месеци и
Коментари Харесай

Истинската причина потта да мирише неприятно

Изпотяването е много объркващ проблем , изключително през топлите месеци и изключително в случай че е съпроводено и с неприятна миризма. Поначало имаме вяра, че потта не мирише, а неприятният резултат идва при контакта й с не изключително чистата кожа под мишниците.

Учените от Департамента по биология в Университета в Йорк обаче ни оферират една по-различна и забавна доктрина за потенето при индивида, която ни връща обратно в историята на еволюцията.

Благодарение на обстойно проучване е открит същинският химическия провинен за неприятните аромати, от които по този начин се тормозим. И това е специфичен ензим, създаден от бактериите Staphylococcus hominis, които живеят в човешките подмишници . Учените го назовават " ВО enzyme ", кратко от ензим на телесната миризма.
 Снимка 489882

Ензимите се прикрепват към съединенията без аромат, създадени от апокринните жлези - тип потни жлези, намиращи се в региона на подмишниците, пъпа и интимните елементи .Те се намират при космените фоликули и са местообитание точно на бактериите Staphylococcus hominis.

Освен този вид жлези, които се свързват най-вече с неприятния мирис на потта, имаме и още един тип - екринни, които играят важа роля в терморегулацията ни.

Бактериите, от които се създава " миризливият " ензим, сме наследили от нашите антични предшественици и са част от човешкия организъм още от началото на неговата еволюция. А през днешния ден откривателите са обнадеждени, че с разгадаване на структурата на молекулата на ензима ще могат да намерят и верния метод да му се противодейства , предава Daily Mail.
 Как изпотяването ни охлажда
Как изпотяването ни охлажда

Физика или биология

Това изобретение може да не ни наподобява доста, само че на фона на него всички старания за прекъсване на изпотяването и неприятната миризма, които сме полагали до момента, наподобяват малко безсмислени, тъй като в никакъв случай не са били право в задачата. И в този момент ни остава единствено да чакаме новото потомство дезодоранти, които знаят по какъв начин да отстраняват миризливия ензим.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР