Използвайки последния шанс да убедят съда по време на процеса

...
Използвайки последния шанс да убедят съда по време на процеса
Коментари Харесай

Финал на процеса за атентатите във Франция през ноември 2015 г.

Използвайки последния късмет да убедят съда по време на процеса за атентатите от 13 ноември 2015 година във Франция, юристите на Салах Абдеслам пледират през днешния ден за единствения оживял член на групата терористи с вярата да го отърват от пожизнен затвор, съобщи Франс прес.

Националната антитерористична прокуратура изиска за 32-годишния французин най-тежкото наказване от кодекса , прилагано до момента единствено четири пъти – доживотна присъда без право на предварително освобождение.
 БГНЕС, списък
Обвинението се стимулира с " голямата тежест " на закононарушението , уточни като мотив и личността на главния обвиняем. Той " остава уверен, че не е умъртвил никого " и ползва " тактика непрекъснато да омаловажава обстоятелствата, т.е. смяната, която му остава да реализира ", съобщи прокуратурата.

Съответно юристите на Абдеслам – Мартен Вет и Оливия Ронан , евентуално ще упорстват, че е настъпила смяна у тогавашния зложелател на обществото номер едно – над 6,5 години след атентатите и след дълги месеци правосъдно дирене.

На първия ден от своя развой Абдеслам гордо съобщи, че е член на групировката " Ислямска страна " , а в края на последния си разпит през април се разплака и сервира извинения " на всички жертви ".

" Десетият член " на отряда командоси джихадисти, умъртвили 130 души в Париж и Сен Дени, не спря да повтаря пред съда, че се бил " отказал " да убива вечерта на 13 ноември и " от човечност " не е взривил своя колан с експлозиви.

" Аз не съставлявам никаква опасност за обществото ", съобщи той, бе да мигне, през февруари. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР