Използването от видеоповторения в помощ на футболните съдии (ВАР) в

...
Използването от видеоповторения в помощ на футболните съдии (ВАР) в
Коментари Харесай

Алегри: Видеоповторенията предизвикват само спорове и хаос

Използването от видеоповторения в помощ на футболните съдии (ВАР) в италианския хайлайф води до повече разногласия и безпорядък, счита старши треньорът на първенеца " Ювентус " Масимилиано Алегри. Въпреки това, той посочи, че частично и тъй като италианците обичат разногласията, по принцип концепцията за въвеждането на системата е добра.

" Ювентус " завоюва с 1:0 нощес против " Каляри " като посетител и се приближи на точка над водача " Наполи ", само че домакините имаха съществени искания при две противоречиви обстановки, при които основният съдия Джанпаоло Калварезе реши да не употребява помощта на ВАР, макар митингите на сардинците. Първо в 74-ата минута преди офанзивата, довела до единственото попадение на Федерико Бернардески, от " Каляри " претендираха за нарушаване за удар с лакът на Мехди Бенатия против Леонардо Паволети. Малко по-късно домакините желаеха и дузпа за игра с ръка на Бернардески в наказателното поле.

Калварезе отхвърли претенциите на Каляри, макар че съгласно италианските медии, е бил посъветван в слушалката си от спомагателния видео помощник да употребява системата.

" ВАР беше въведена, с цел да понижи противоречивите моменти, само че вместо това ги усили. Ние италианците сме си такива. Все търсим противоречивите моменти, вместо да проучваме мача - " Каляри " игра добре и не заслужаваше да загуби. Това е първата година от потреблението на ВАР, само че за идващия сезон би трябвало да има повече изясненост. Съдиите също ще се научат да употребяват системата по-добре. Например тя може да бъде фундаментална за определянето на засади. Във всеки мач има противоречиви обстановки, от време на време те са в твоя изгода, различен път са против теб. Просто би трябвало да го приемеш ", разяснява Алегри.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР