Използването от Русия на хвърлени от въздуха бомби с по-голям

...
Използването от Русия на хвърлени от въздуха бомби с по-голям
Коментари Харесай

ООН: Хвърлените от въздуха руски бомби увеличават цивилните жертви в Украйна

Използването от Русия на хвърлени от въздуха бомби с по-голям обхват е главната причина за увеличението на цивилните жертви в Украйна сред март и май, съобщи Службата на Организация на обединените нации за правата на индивида (OHCHR) в сряда.
Боеприпасите също по този начин са предизвикали необятно публикувани вреди на цивилна благосъстоятелност и инфраструктура, изключително наоколо до фронтовата линия, сподели OHCHR в отчет за обстановката с човешките права в Украйна.
„ Увеличеното потребление на мощни хвърлени от въздуха бомби с по-голям обхват от съветските въоръжени сили беше забележителна причина за увеличението на цивилните жертви и всеобщото заличаване на цивилната инфраструктура в общностите на първа линия “, съгласно отчета, който обгръща интервала сред март и Може.
„ По-голямата част от цивилните жертви (96 процента) са породени от потреблението на избухливи оръжия с широкообхватни резултати в обитаеми региони, като артилерийски снаряди и ракети, бомби, ракети, лутащи се муниции и други избухливи муниции, изхвърлени от безпилотни летателни апарати “, се споделя в отчета, който ще бъде показан на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида в Женева на 9 юли.
Други жертви се приписват на мини и избухливи останки от войната.
Русия неведнъж е отричала, че е атакувала цивилни, откогато стартира пълномащабно навлизане в своя комшия през февруари 2022 година
„ Кумулативното влияние на тези продължителни офанзиви върху енергийната инфраструктура може евентуално да лиши цивилното население от услуги, нужни за неговото оцеляване, изключително когато стартира зимният сезон “, се споделя в отчета.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР