Използването от Ким на руската лимузина Аурус е нагледна демонстрация

...
Използването от Ким на руската лимузина Аурус е нагледна демонстрация
Коментари Харесай

Севернокорейският лидер Ким пристигна на публично събитие с лимузината, подарена му от Путин

Използването от Ким на съветската лимузина " Аурус " е " нагледна проява на дружбата сред КНДР и Русия, която продължава да укрепва и да се развива всестранно ", е съобщила сестрата на Ким, Ким Йо-чен, съгласно Корейската централна телеграфна организация (КЦТА).

Пхенян и Москва се сближиха, откогато Ким се срещна с Путин в Русия през септември и даде обещание да задълбочи военните връзки. И двамата отхвърлят Северна Корея да доставя Русия с артилерийски снаряди и ракети за войната в Украйна.

Ким Чен-ун през вчерашния ден наблюдаваше учения за водене на въздушен пердах и прикани за " реалистична " подготовка за бойни дейности, уточни КЦТА. Изявлението беше направено след годишните общи учения на Съединени американски щати и Южна Корея, които завършиха тази седмица.

" Само реалистична подготовка, която е директно обвързвана с войната, може да направи от бойците същински бойци ", сподели Ким, представен от КЦТА.

Американско-южнокорейските учения бяха първите, откогато през ноември 2018 година Пхенян анулира междукорейския боен пакт за понижаване на напрежението сред Севера и Юга.

Също през вчерашния ден Ким взе присъединяване и в гала по откриването на оранжерийна плантация, заяви КЦТА. На фотосите и от ученията, и от церемонията севернокорейският водач е придружаван от щерка си Джу-е.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР