Използването на видеоповторения на световното първенство по футбол в Русия

...
Използването на видеоповторения на световното първенство по футбол в Русия
Коментари Харесай

Видеоповторенията ще бъдат използвани на световното първенство по футбол

Използването на видеоповторения на международното състезание по футбол в Русия беше утвърдено от Международния футболен ръб (ИФАБ), по време на среща в Лозана. Организацията, която дефинира разпоредбите на играта, гласоподава с цялостно единогласие, че технологиите имат място на шампионата, и са с позитивен резултат след въвеждането им.

Окончателното приемане ще стане факт на 16 март, когато е планувана среща сред ФИФА и обособените лиги и шампионати. Президентът на Световната футболна федерация Джани Инфантино назова технологиите " част от футбола ".

Въвеждането на повторенията беше подложено под съществено подозрение, тъй като феновете и телевизионните коментатори не виждат какво се случва в стаята на видеосъдията. Инфантино обаче увери всички, че на стадионите в Русия на осведомителните табла ще се демонстрира картина точно от стаята.

" Идеята е да покажем повторението, което гледа съдията в стаята и на стадиона, с цел да могат всички фенове да схванат за какво едно решение се взима. Наясно сме, че има сфера, която да се усъвършенства, само че към този момент отзвукът е позитивен ", сподели Йоханес Холцмюлер – началник на дирекция софтуерни нововъведения във ФИФА.

Досега видеопрегледите - система, която дава опция на съдиите да преразгледат основни отсъждания, които е трябвало да вземат за част от секундата - е употребена допълнително от 900 мача в над 20 шампионати и шампионати като част от двегодишен тестов интервал. който стартира през 2016 година

Технологията на видеоповторенията се употребява в редица шампионати като Бундеслигата, Серия А, а от идващия сезон ще бъде въведена и в испанската Примера дивисион. Единствено Висшата лига отхвърля да я изпозлва, а против технологията е и президентът на УЕФА Александър Чеферин. Той отхвърля да я вкара в Шампионската лига.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР