Използването на тежкия руски безпилотен апарат „Ловец” в тандем с

...
Използването на тежкия руски безпилотен апарат „Ловец” в тандем с
Коментари Харесай

Руският ударен безпилотен апарат “Ловец” ще промени тактиката на авиацията

Използването на тежкия съветски безпилотен уред „ Ловец” в тандем с изтребителя Су-57 е наречено начало на основаването на новото потомство бойна авиация.

До подобен извод стигна военно издание. В обявата се споделя, че провелият се неотдавна взаимен половинчасов полет на самолета и дрона не е по общоприетата скица „ водещ-воден”, написа "Поглед инфо ".

„ Действията и на двата апарата бяха включени в обща система за ръководство, ориентиране, целеуказване и бойно потребление. И двата апарата извършиха задачата в обединен мрежови контур”, акцентира създателят на материала.

При това дронът разрешава да се отработи опцията за повишение на радиолокационната успеваемост на Су-57, а самолетът стреля с ракети по цели, които се намират отвън зоната за деяние на средствата за Противовъздушна отбрана на условния съперник.

Междувременно специалистите означават, че сходна идея за водене на бойните дейности с потреблението на безпилотни и пилотирани апарати може да промени тактиката на въздушния пердах.

Това, да вземем за пример, е обусловено с това, че снабденият с мощен изкуствен интелект дрон не е стеснен от натоварванията, които водачът от плът и кръв не може да издържи.

„ Това значи, че на дрона нищо не му пречи при полет – да вземем за пример, при свръхзвукова скорост интензивно да маневрира както в стратосферата, по този начин и в близкото галактическо пространство”, разяснява „ Армейски стандарт”.

При това се отбелязва, че потреблението на пилотирани и безпилотни апарати в група, където екипажът на самолета става команден пункт за три-пет безпилотни апарати, усилва тяхната успеваемост.

Съвместният полет на „ Ловеца” и Су-57 се назовава крачка в това направление.

Също по този начин изданието обръща внимание на това, че безпилотният уред, от една страна, има унификация с новия съветски изтребител пето потомство, а от друга - детайли на изтребител шесто потомство, какъвто не е употребен на никое място.

Затова и при нарушаване на връзката с оператора изкуственият разсъдък ще разреши на дрона на дефинира верния логаритъм на деяние.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР