Използването на технологията за 3D печат в различни сфери на

...
Използването на технологията за 3D печат в различни сфери на
Коментари Харесай

Първият в света мост от неръждаема стомана отпечатан на 3D-принтер бе инсталиран в Амстердам

Използването на технологията за 3D щемпел в разнообразни сфери на човешкия живот става все по-популярна. Оказва се, че 3D принтерите са потребни даже за строителите на мостове. Потвърждение на това е фактът, че за първи път в света в Амстердам бе конфигуриран мост от неръждаема стомана, който е напълно основан благодарение на технологията за 3D щемпел. Значението на събитието бе белязано от наличието на кралица Максима.

Мостът, предопределен за пешеходци и велосипедисти, свързва двата бряга на канала Audezijds Achterburgwal, ситуиран в центъра на Амстердам. Работата по построяването на моста стартира през октомври 2015 година В създаването, проектирането и производството на моста на 3D принтер присъединяване са взели: лабораторията Joris Laarman, ABB, Air Liquide, ArcelorMittal, Autodesk, AMS Institute и Lenovo.
 Първият в света мост от неръждаема стомана отпечатан на 3D-принтер бе конфигуриран в Амстердам

Действителният щемпел е осъществен в работилницата на амстердамската компания MX3D на кея NDSM. Преди това е планувано мостът да бъде " отпечатан " непосредствено на мястото на инсталацията, само че стените на каналане разрешават това. което в действителност е и повода за по-продължителното монтиране преди окончателното стартиране на моста в употреба.

Теглото на моста е 6000 кг, дължината му е 12.2 метра, а широчината е 6.3 м. По време на монтажа са били ангажирани 4 роботи заварчици, които са обединили частите на структурата. Сензорите, вградени в моста, ще следят потока от преминаващи и степента на изхабяване на структурата. Откриването на моста също беше роботизирано. След като кралицата натисна бутон, механична ръка с ножица преряза лентата.
 Първият в света мост от неръждаема стомана отпечатан на 3D-принтер бе конфигуриран в Амстердам

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР