Използването на химическо оръжие от Русия в Украйна може да

...
Използването на химическо оръжие от Русия в Украйна може да
Коментари Харесай

Полският президент: Използването на химическо оръжие може да предизвика намеса на НАТО

Използването на химическо оръжие от Русия в Украйна може да накара НАТО да преразгледа решението си за военна невмешателство в спора, сподели полският президент Анджей Дуда.

Говорейки пред Софи Рауърт от Би Би Си, той бе запитан дали счита, че президентът Путин може да употребява химически оръжия. „ Това е нещо, което светът не е виждал в подобен мащаб след Втората международна война. Ако ме питате дали Путин може да употребява химически оръжия, мисля, че Путин може да употребява всичко сега, изключително когато е в тази сложна обстановка. Политически той към този момент е изгубил тази война, а във военно отношение не я печели ”, сподели Дуда.

Запитан дали сходна приложимост може да провокира интервенция на НАТО, той сподели: „ Разбира се, всеки се надява, че той няма да посмее да направи това. „ Но… в случай че той употребява оръжия за всеобщо заличаване, това ще промени цялата игра. „ Със сигурност (НАТО)… ще би трябвало да седне на масата и те в действителност ще би трябвало да помислят съществено какво да вършат, тъй като тогава стартира да бъде рисково освен за Европа, само че и за целия свят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР