Използването на фалшив профил в социалните мрежи и интернет като

...
Използването на фалшив профил в социалните мрежи и интернет като
Коментари Харесай

В КРАК С ВРЕМЕТО: Вкарват в затвора за фейк профил нета!

Използването на подправен профил в обществените мрежи и интернет като цяло да се санкционира с отнемане от независимост до 3 години и санкция до 5 000 лв..

Това е заложено в измененията на Наказателния кодекс, предлагани от Министерството на правораздаването. Основният състав на закононарушението е дефиниран в оферти нов член 319ж Наказателен кодекс по следния метод: „ Който посредством осведомителна система или компютърна мрежа се показа за друго лице, като употребява непознато име, фотография или други персонални данни, се санкционира в немаловажни случаи с отнемане от независимост до три години и с санкция до 5000 лв. “, написа " Телеграф ".

В претекстовете за изменението в Наказателен кодекс е записано, че действия свързани с кражбата на идентичност онлайн могат да доведат до тежки имуществени или неимуществени вреди, изразяващи се с изтегляне на заеми, подправени поръчки от непознато име, тормоз, безпокойствие, стрес и други Според вносителите на предлагането, такива действия застаршават правата на личността в интернет и могат да провокират трайни последствия сръзани с положителното име на индивида.

Наказанието против основателите и ползвателите на фалшив профили може да се усили и с до 6 години затвор в случай че действието се извърши наново, както и в случай че е обвързвано с друго закононарушение или за основаване на електронен автограф. Ако от закононарушението са настъпили тежки последствия, то ще е до 8 години затвор.

Акцент в плана е основаването на нова глава „ Тероризъм “ в Наказателен кодекс, както и по-високите наказания за юридически лица в Закона за административните нарушавания и санкции (ЗАНН) в случаите, когато са основани или употребявани за тероризъм, пране на пари или за закононарушение, обвързвано с проведена незаконна група.В главата за закононарушения срещу паричната и кредитната система се прибавят закононарушения, свързани с „ криптоактиви “.

Предлага се и новалгоритъм за установяване на размера на глобите, които ще са според от равностойността на облагата. Така, да вземем за пример, при полза от над 500 000 лева, оптималната глоба ще е до 10 000 000 лева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР