Използването на етерични масла под формата на аромалампа или дифузер

...
Използването на етерични масла под формата на аромалампа или дифузер
Коментари Харесай

Какви етерични масла да използвате за всяка част от деня

Използването на етерични масла под формата на аромалампа или дифузер става все по-популярно. Освен че придават прелестен мирис на помещението, етеричните масла имат редица изгоди за нашето физическо и прочувствено здраве. Разбира се, значимо е преди да закупим и употребяваме даже и за нанасяне върху кожата, да се допитаме до експерти. Вижте по какъв начин може да извършите вашия ден по-приятен, употребявайки някои масла.

Рано заран – аромати за пробуждане

Освен с хубаво кафе или чай, може да се разсъните и благодарение на някои ароматни масла. Освен че ободряват, те основават и една нотка на положително въодушевление. Ароматите като цитрусови плодове и мента са чудесни за повишение на чувството за сила и за повишение на настроението ви още от сутринта. Цитрусовите масла постоянно ни карат да се усещаме по-жизнени, а хладният, пресен мирис на ментата, несъмнено ще ни спести втората чаша с кафе.

В дифузер или ароматична лампа ще ви трябват 5 капки етерично масло от лимон и 3 капки етерично масло от мента.

Преди обед за повече фокус

Около средата на сутринта е време, в което доста хора към този момент са се разсънили задоволително, с цел да могат да стартират с изпълняването на работните задания. За повече централизация и фокус, без значение дали работим от у дома или сме в офиса, има три аромата, които ще ни оказват помощ да се усещаме прелестно в работната атмосфера.

Това са:

3 капки етерично масло от грейпфрут;
4 капки етерично масло от сладостен босилек;
3 капки етерично масло от кедър от атлас, още веднъж сложени в дифузер, аромалампа.
Най-добрите етерични масла за бърз напредък на косата

Аромати за обедните часове

Настъпили обяд, хапваме нещо вкусно, отпускаме се, от време на време даже ни се желае да дремнем. Бързаме да се върнем към работния развой и постоянно хапваме бързо, без да се любуваме на храната. Затова е време да забавим темпото, да понижим напрежението от работата и да бъдем спокойни. Има няколко аромата, които съчетават в себе си пикантност, екзотика, наслада. Добавете към вашия дифузер или лампа:

2 капки етерично масло от мента;
3 капки етерично масло от карамфил;
3 капки етерично масло от римска лайка.
За повече сила в ранния или късен следобяд

Понякога се случва да имаме спад на енергийните равнища, а да би трябвало да си довършим работата. Имаме и проекти за спорт, спектакъл или различен тип обичани занимания.

Трябва ни енергизиращия мирис на няколко етерични масла. Това са 5 капки етерично масло от сладостен портокал, 2 капки етерично масло от евкалипт, 2 капки етерично масло от кора на касия или канела, написа az-jenata.bg.

За релакс в края на деня и добър сън

В края на деня е значимо да понижим равнищата на стрес. Добрият сън е в основата на положителното здраве. Комбинация от масла като лавандула и култивиран чай, ще оказват помощ да понижим напрежението, да заспим бързо. Към тях може да се добави и ароматната лайка, за още повече комфорт. Ще ви бъдат нужни 4 капки етерично масло от лавандула, 3 капки масло от култивиран чай и 2 капки масло от лайка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР