Използването на боеприпаси с обеднен уран в Украйна ще доведе

...
Използването на боеприпаси с обеднен уран в Украйна ще доведе
Коментари Харесай

Кремъл предупреди за последствията от използването на снаряди с уран в Украйна

Използването на муниции с обеднен уран в Украйна ще докара до съществени последствия за околната среда, съобщи представителят на външното министерство Мария Захарова в ефира на телевизионния канал " Россия 24 ".

Тя означи, че потреблението на тези оръжия освен съставлява заплаха за цивилните и военния личен състав, само че и води до продължително замърсяване на почвата. Захарова акцентира, че сходна стъпка би била бомба със закъснител. Според нея е належащо да се посочи с специалисти какъв брой време лишава процесът на обеззаразяване на нечистата земя.
" Това е развой, който продължава от десетилетия и, подсещам ви, изисква познания, големи средства, вложения и така нататък Кой ще го направи? Британците? Разбира се, че не! Те в никакъв случай не са го правили, “, сподели представителят на външното министерство.Преди ден английският заместник-министър на защитата Анабел Голди съобщи, че Лондон с изключение на танковете Challenger 2 ще трансферира на въоръжените сили на Украйна муниции, в това число бронебойни снаряди, съдържащи обеднен уран.

При потребление на снаряди с обеднен уран на земята се утаява радиоактивен прахуляк, той е извънредно отровен и не предстои на обеззаразяване. Използването на такива муниции може да докара до огнища на рак. Американските войски са употребявали обеднен уран по време на интервенция " Пустинна стихия " през 1991 година, по време на бомбардировките на Югославия през 1999 година и след нахлуването в Ирак през 2003 година
Руският президент Владимир Путин предизвести, че Москва ще отговори на сходни доставки по съответния метод.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР