Използвам случая да се обърна към нашите сънародници, България се

...
Използвам случая да се обърна към нашите сънародници, България се
Коментари Харесай

Стефан Янев: Направихме необходимото да отложим прилагането на по-строги мерки до последния възможен момент

Използвам случая да се обърна към нашите сънародници, България се намира в сложен миг, миг на голям брой тествания, които можем да преодолеем с общи старания, съобщи по време на брифинг служебният министър председател Стефан Янев.

Изправени сме пред съществени рецесии, които заплашват стабилността на нашата социално-икономическа система, провокациите са доста и аз добре разбирам основанията за отрицателните публични реакции и напрежението. Няма да се извинявам, нито ще пазя безрезервно дейностите на служебния кабинет. Да, направихме неточности, само че това да се бърка е неизбежно и човешко. Но направихме и доста позитивни стъпки и резултатът може би не е доста забележим и осезателен тъкмо сега, само че ще бъде усетен в вероятност, посочи той.

Намираме се в тежка пандемична обстановка и това не е нечиста сделка, а факт, с който би трябвало да се съобразяваме. Не желая да преекспонирам обстановката и не очаквайте от мен да се опитам да ви манипулирам, чертаейки апокалиптични картини. Истината е, че българската здравна система е на границата на своя потенциал да се оправя със обстановката и да обезпечи ефикасна отбрана за сънародниците ни, които се нуждаят от лекуване, съобщи служебният министър-председател.

Въведените от здравното министерство ограничения не са самоцел, нито са под диктовката на външни фактори. Направихме нужното да отложим използването на по-строги ограничения до последния вероятен миг. По време на целия летен интервал бизнесът беше отворен и работеше пълноценно, това, което подхващаме сега като краткотрайна мярка, е напълно предизвикано от нуждата да запазим живота и здравето на българските жители, а също по този начин стабилността на нашата здравна система, тъй като алтернативата е затваряне на страната. Съхраняването на човешкия живот и жизнеността на нацията за мен е главен приоритет и съм податлив да понеса цялата политическа отговорност в това отношение. Призовавам ви за малко самообладание, схващане и повече взаимност, с цел да преодолеем сегашната обстановка дружно като общество, като нация, сподели още министър председателят.

Той прикани и политическите партии за съответно държание и градивно отношение към проблемите на нацията, тъй като те нямат партиен профил.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/1123509048177366


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР