Изпочупени са прозорците на помещението, където се помещава клубът на

...
Изпочупени са прозорците на помещението, където се помещава клубът на
Коментари Харесай

Поредно нападение срещу българския клуб „Цар Борис III“ в Охрид

Изпочупени са прозорците на помещението, където се обитава клубът на Гражданско съдружие „ Цар Борис III “ в  Охрид, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на информация от сдружението. Нападението е станало сред 1 и 2 часа след среднощ, прозорците евентуално са били замеряни с камъни.  Полицията е направила оглед на място.  

За повторно клубът на сдружението „ Цар Борис Трети ” в Охрид е обект на експанзия. Малко след формалното му разкриване табелата беше счупена със аграрни инструмент, до момента в който вътре е имало хора. Извършителят, 47-годишен гражданин на Охрид, самичък призна в полицията, че е направил действието.

Клуб " Цар Борис III " в Охрид беше открит на 7 октомври измежду викания от обидни думи против България – татари, фашисти, роми, като против постройката бяха хвърляни камъни и яйца. Сред протестиращите имаше и такива, които развяваха югославския байрак. Македонските политици, както от ръководещата коалиция, по този начин и от опозицията, не осъдиха митинга, а дефинираха откриването на клуба като „ провокация против македонската еднаквост “.

На 17 октомври депутатите от Народното събрание на районен съд Македония утвърдиха да се внесе по съкратена процедура препоръчаният от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ проектозакон за изменение и допълнение на Закона за сдруженията и фондациите, а предлагането бе признато с цялостно единогласие от всички присъстващи 84 депутати без нито един „ срещу “ или „ въздържал се “.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР