Изплува умряла риба край врачанското село Люти брод. Според местните

...
Изплува умряла риба край врачанското село Люти брод. Според местните
Коментари Харесай

Мъртва риба изплува в река Искър

Изплува умряла риба край врачанското село Люти брод. Според локалните рибата не е отровена, а е починала от неналичието на О2 във водата. Жителите на село Люти брод упорстват за по-строг надзор върху работата на дребните ВЕЦ-ове по Искър.

Хората от селото разбрали, че са очевидци на екологична злополука, когато забелязали по какъв начин реката побелява от пасажите мъртва риба.

Петко, риболовец: Плуваше на всички места, по двадесет кила сомове.
Валентин Герасимов, риболовец: - В Искър умряла риба, огромно нещо, като погледнах, се уплаших и се обадих на 112.

Живеещите край реката незабавно алармирали до Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури, до Басейнова дирекция и екоинспекцията във Враца.

Иван Коцев, с. Люти брод: Най-интересното беше, че всички не знаеха какво се случва и за първи път научаваха за този проблем. От Басейнова дирекция не желаеха да приказват и споделиха, че им е безусловно неразрешено да разискват този въпрос.

Според локалните рибата не е отровена, а е починала от неналичието на О2 във водата.

Петко, риболовец: Пускат ВЕЦ-а, езерото му се източва и гребат тинята, от тинята хрилете на рибата се задръстват и по тази причина умира.

Жителите на село Люти брод упорстват за по-строг надзор върху работата на дребните ВЕЦ-ове по Искър, с цел да се предотвратят в бъдеще сходни екологични бедствия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР