Изплатени са средствата от първия транш на пострадалите от наводнението

...
Изплатени са средствата от първия транш на пострадалите от наводнението
Коментари Харесай

Изплатиха част от събраните средства на пострадалите от наводнението в Царево

Изплатени са средствата от първия транш на потърпевшите от наводнението в Царево през септември предходната година. В часовете след бедствието беше основана специфична дарителска сметка, по която да бъдат набрани средства за подкрепяне на засегнатите притежатели на парцели и бизнеси на територията на общината.
Прочетете още
Благодарение на положителната воля и състраданието на донорите – физически и юридически лица, в сметката постъпват средства в размер на 396 271,79 лева Дарителската сметка е закрита на 31.12.2023 година, а по-рано през същия месец с решение на Общинския съвет в Царево е основан Обществен съвет за ръководство на даренията от тази сметка. Част от сумата беше разпределена сред потърпевшите, по отношение на степента на понесените вреди.

Финансовата помощ към потърпевшите физически и юридически лица към този момент е изплатена по банковите им сметки. Помощта към наследниците на две от жертвите ще бъде преведена в идващите дни след набиране на нужните документи.

“Всички ние следва да изразим благодарността си към донорите – физически лица, дребни и огромни компании, други общини, учебни заведения и доста други субекти, посредством чийто дарения бе събрана тази сума ”, обявиха от Община Царево.

Оттам допълват, че няма да употребяват събраните средства за общински планове. Те ще бъдат ориентирани само и единствено към потърпевшите хора, фамилии и бизнеси, написа Българска национална телевизия. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР