Изпиването на три чаши кафе на ден може да удължи

...
Изпиването на три чаши кафе на ден може да удължи
Коментари Харесай

Три чаши кафе на ден удължават живота

Изпиването на три чаши кафе дневно може да удължи живота, настояват учени в ново изследване.

Редовно пиещите кафе са с 12% по-малка възможност да умрат от тези, които не пият, а рискът от сърдечно-съдови болести е с 20% по-нисък, съгласно новото изследване.

Учените обаче са разкрили, че тези изгоди съществуват единствено при консумация на смляно кафе, а не на разтворими питиета.

Изследването е извършено върху близо 500 000 души във Англия и е траяло 11 години, а създателите му от университета Semelweiss в Унгария и Queen Mary University в Обединеното кралство го разгласяват в " European Journal of Preventive Cardiology ".

Пиенето на повече от три чаши кафе дневно не покачва позитивния резултат, само че с изключение на кофеин, кафето съдържа и минерали и антиоксиданти, които понижават риска от рак, диабет вид 2 и деменция.

Докато други научни проучвания предизвестяват, че кафето може да повлияе неподходящо на кръвното налягане или сърдечно-съдовите болести, доктор Стефан Петерсен от университета Queen Mary, един от създателите на проучването, споделя, че техните открития демонстрират, че то освен не е нездравословно, само че може да бъде и потребно.

Петерсен показва, че тяхното изследване е направено върху най-широката извадка до момента и се концентрира върху сърдечно-съдовите резултати.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР