Изпитвам голямо удоволствие да бъдем днес тук за откриването на

...
Изпитвам голямо удоволствие да бъдем днес тук за откриването на
Коментари Харесай

Румен Радев откри Арена Бургас: Градът отдавна чака тази зала

" Изпитвам огромно наслаждение да бъдем през днешния ден тук за откриването на най-съвременното спортно оборудване в нашата страна. Изграждането на тази инфраструктура е от решаващо значение за нашето национално развиване. Бургас, като най-бързо развиващият се град в България, от дълго време чака тази зала. Тя се построи с поддръжката на няколко държавни управления и с напъните на министър Лечева, министър Шишков и особено на Община Бургас под управлението на кмета Димитър Николов “, декларира президентът Румен Радев по време на формалната гала по откриването на спортната зала „ Арена Бургас “.


Според Радев, това спортно съоръжение ще даде опция на голям брой федерации и спортни клубове да провеждат в Бургас висококласни интернационалните надпревари. „ Капацитетът на тази зала разрешава провеждането на най-високо равнище на надпревари. Това няма да оказва въздействие единствено върху спорта в града и страната, само че и върху туризма в района. Това е голям триумф за Бургас “, добави президентът.

Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева изрази своята признателност към президента Радев за присъединяване му в откриването на залата и показа: „ Трудно беше, доста трудности минахме, само че в последна сметка можем да се гордеем с сходно оборудване. Но в бъдеще, когато се възнамеряват сходни уреди, би трябвало да бъдат по аналитично и детайлно обсъждани, тъй че да не се получават сходни удължавания на периодите. Факт е, че таза зала попадна и в пандемията, по-късно имаше нарушени доставки. Това не го споделям, с цел да се извинявам. Казвам го, тъй като би трябвало доста деликатно да се подхожда, когато се възнамеряват такива огромни спортни уреди. Те са извънредно комплицирани и изискват подробен разбор от експерти. Пожелавам триумф на спорта в Бургас и на младежите, които ще се развиват тук. "

Лечева разкри още, че цялостното създаване на оборудването е коствало на страната 64 млн. лева

Кметът на Бургас Димитър Николов пък направи значимо конкретизиране пред медиите: " Новите кошове са от най-голям клас. От Черноморец обаче държат да си играят на своите, били им на шанс. Угодихме им, прибрахме новите кошове и донесохме техните от зала " Бочо Брънзов " за мача с Рилски състезател ", разясни кметът на града Димитър Николов.

Зала " Apeнa Бypгac " е на пет равнища. Тя е единствената в страната, която дава отговор на всички условия, позволяващи семейството на европейско и международно състезание по лека атлетика на закрито.

Съоръжението ще се ръководи от държавното сдружение " Академика 2011 ". По време на строителството на залата бяха осъществени няколко инспекции. " Арена Бургас " е с потенциал от 6000 + 2000 седящи места и общо за към 15 хиляди души. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР