Изпитателният полигон Панково на Нова Земя, в отдалечена част на

...
Изпитателният полигон Панково на Нова Земя, в отдалечена част на
Коментари Харесай

Западът се разтревожи от признаците за ново изпитание на руски ракети Буревестник

Изпитателният полигон Панково на Нова Земя, в отдалечена част на съветска Арктика, демонстрира " повишаване на интензивността ", съгласно западни военни анализатори, които се специализират в проучването на търговски сателитни изображения. Според тях има ясни признаци, че Русия се готви да тества нуклеарната ракета " Буревестник " (наричана в НАТО " Скайфол " ).

По-специално, английският „ самостоятелен анализатор “ Тони Роупър разгласява на уеб страницата си фотоси от Airbus, на които се вижда ракетен резервоар „ Буревестник “ пред стартовата рампа.

Тази ракета има наклонено изстрелване, а контейнерът се употребява единствено за превозване. Местата, където би трябвало да бъдат закрепени ускорители на изстрелване и повърхности за ръководство на ракети, са покрити с камуфлажен камуфлаж.

" Контейнерът е ситуиран сред две повдигнати коловози, ситуирани от двете страни. Изглежда, че е в своята количка или система за зареждане ", споделя Ропър.

" Иначе на територията на полигона не се следят промени, като се изключи ремарке, паркирано на северния подслон. Дължината му е 13 метра и може да бъде превозвач за ракети или камион за гориво за ускорителната част на ракетата ", прибавя още той.

Друг западен анализатор, прочут с псевдонима Х. И. Сътън, означи, че евентуалните нови проби на Буревестник могат да бъдат подкрепени от три товарни кораба и разнообразни дребни плавателни съдове.

Сред тях той изброява преди всичко „ Севморпут “, съветски атомен ледоразбивач с леки транспортни средства, който напусна Мурманск на 10 септември и съгласно анализатора „ се насочи към Панково “ (на фотографията по-горе).

" Другият транспортен съд, дълъг към 137 метра, е товарен транспортен съд, издигнат в Холандия, един от трите, благосъстоятелност на Руската арктическа корабна компания (ASCO), които сега са в морето. Най-вероятно това е Териберка ", написа той.

" Последният транспортен съд е по-малък, дълъг към 85 метра. Може да е транспортен съд за общо доставяне. Кораб със същия размер и цвят, хладилният Геолог Печкуров, последва Териберка, когато бяха забележими от наземните системи за следене (AIS) в Бяло море на 11-12 септември. Изглежда, че корабите са същите ", споделя още Сътън.

Той също по този начин напомни:

" Тъй като Буревестник е с нуклеарен мотор, такава ракета има съвсем безграничен обхват. Това обаче значи, че след всеки тест ще оставя диря от радиоактивно замърсяване след себе си. Новата ракета е едно от 6-те съществени „ супероръжия “, създадени от Русия при президента Путин, употребявайки набор от нови технологии, предопределени да изпреварят Съединени американски щати и НАТО. "

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР