Изпитанията за ваксина срещу новия коронавирус могат да приключат до

...
Изпитанията за ваксина срещу новия коронавирус могат да приключат до
Коментари Харесай

Тестването на ваксина срещу коронавирус може да е факт до средата на август

Изпитанията за ваксина против новия ковид могат да приключат доникъде на август, съобщи Джон Бел, основен консултант на държавното управление във Англия, оповестява The Guardian.

Джон Бел, член на новата държавна работна група за коронавирусна ваксина, съобщи пред Радио BBC 4 през днешния ден, че изпитванията върху хора са почнали в Оксфордския университет тази седмица.

Но Бел акцентира, че „ същинският въпрос “ не е по кое време ще стане налична имунизацията, а дали ще бъде ефикасна.

„ Ще отбрани ли хората, и това не е било тествано и ще бъде тествано единствено откакто сте ваксинирали забележителен брой хора и ги изложите на вируса и преброите какъв брой от тях са се заразили откакто са били имунизирани “, сподели той.

" Но в случай че нещата вървят по пътя си и тя има успеваемост, тогава считам, че е рационално да се мисли, че те ще съумеят да завършат процеса си доникъде на август. " Бел добави, че имунизацията, която се тества в Оксфордския университет, за първи път е сложена на човек след необятна гама изследвания за сигурност.

„ Ако можем да забележим доказателства за мощен имунен отговор доникъде или края на май, тогава считам, че всичко ще е наред “, сподели той и добави, че идната стъпка ще бъде по-късно „ всеобщият въпрос за това по какъв начин ще се произведат милиарди дози за цели свят ”, заключва той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР