Изпитанията с животни на експериментална ваксина срещу СПИН, базирана на

...
Изпитанията с животни на експериментална ваксина срещу СПИН, базирана на
Коментари Харесай

Експериментална ваксина срещу СПИН с обещаващи резултати

Изпитанията с животни на пробна ваксина против СПИН , основана на иРНК - същата технология, употребена в някои ваксини против COVID-19, са обещаващи, заяви Агенция Франс Прес.

Резултатите от тестванията с мишки и макаци демонстрират, че имунизацията е безвредна, а рискът от болест понижава със 79 %.

От 58-ата седмица след слагането на имунизацията, макаците са развили доловими антитела. Те обаче са били относително ниски и би следвало да се слагат голям брой ваксини. Затова преди имунизацията да бъде тествана върху хора, би трябвало да бъде усъвършенствана.

" Експерименталната иРНК ваксина съчетава няколко характерности, които могат да преодолеят минусите на други пробни ваксини против ХИВ и по този метод съставлява обещаващ метод " - съобщи имунологът Антъни Фаучи, шеф на американския Национален институт по алергология и инфекциозни заболявания, който е съавтор на проучването.

Учените от института са работили в съдействие с откриватели от компанията Moderna, основала една от иРНК имунизациите против новия ковид.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР