Изписаха от болницата 2-годишното дете, което беше простреляно във Враца,

...
Изписаха от болницата 2-годишното дете, което беше простреляно във Враца,
Коментари Харесай

Изписаха от Пирогов 2-годишното дете, простреляно във Враца

И зписаха от болничното заведение 2-годишното дете, което беше простреляно във Враца, оповестиха от УМБАЛСМ " Н.И. Пирогов ".

Непосредствено след случая то беше превозено с хеликоптер до лечебното заведение. 

В края на април детето беше изведено от реанимация, а след месец лекуване в университетската болница " Пирогов " момченцето се прибира вкъщи.

На 13 април 2-годишното дете беше простреляно в главата с въздушна пушка във Враца. В момента, в който положението му разреши, екипът на проф. Габровски го оперира по неотложност. 

След интервенцията детето беше настанено за интензивно лекуване детската реанимация на университетската незабавна болница " Пирогов " в продължение на повече от 2 седмици.  

Към момента положението на 2-годишното дете не изисква то да остане за лекуване в незабавната болница. Оттук нататък му следва дейна рехабилитация, а лекарите са оптимисти.

Проникващите огнестрелни пострадвания са с доста висок % смъртност и спасяването на живота на подобен пациент е огромен медицински триумф, показаха от " Пирогов " и прибавиха, че триумф при толкоз тежки случаи може да се реализира единствено при чудесно синхронизирани дейности. След случая детето беше превозено с боен хеликоптер AS 532 Cougar с екипаж от 24-та авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили до София, с цел да му бъде оказана незабавна здравна помощ.

*Видеото е архивно!

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР