Изпълняващият функциите (и.ф.) на главен прокурор Борислав Сарафов внесе предложение

...
Изпълняващият функциите (и.ф.) на главен прокурор Борислав Сарафов внесе предложение
Коментари Харесай

Сарафов предлага на ВСС да уволни подсъдимия апелативен прокурор на Варна

Изпълняващият функционалностите (и.ф.) на основен прокурор Борислав Сарафов внесе предложение до Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) на апелативния прокурор на Варна Владимир Чавдаров да бъде наложено дисциплинарно наказване - освобождение от служба. Това излиза наяве от известие на прокуратурата, в което Чавдаров се загатва единствено с букви - В.Ч.

Сарафов предлага дисциплинарно освобождение на Чавдаров като прокурор в Апелативната прокуратура във Варна. Той показва, че откритото държане без съответно позволение на огромно количество муниции, както и последвалите дейности по привличане на магистрата като обвинен и предаването му на съд са необятно отразени в медиите в отрицателен за него и прокуратурата аспект. Борислав Сарафов декларира, че управителния пост на Владимир Чавдаров все още на осъществяване на действието - апелативен прокурор на Варна, изисква висок морал , честност, поддържане на доверието в обществото и отбягване на всички дейности, които могат да накърнят достолепието на специалността и да застрашат репутацията на магистратите. Сарафов добавя, че позволените от Чавдаров нарушавания опонират на пет разпореждания от Кодекса за етично държание на българските магистрати, отличават се с висока степен на " социална укоримост " и по тази причина би трябвало да понесе дисциплинарна отговорност.

От държавното обвиняване напомнят, че варненският апелативен с обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП), импортиран в Софийски градски съд (СГС) на 24 август 2023 година Той е притеглен към наказателна отговорност за това, че в качеството си на апелативен прокурор на Варна е направил закононарушение по член 339, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс, като е д ържал в апартамент в града 335 патрона за огнестрелно оръжие позволение .

С решение на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет от 15 август 2023 година Чавдаров е за 4 месеца, до привършване на наказателното произвеждане против него.
 Повдигат обвиняване на апелативния прокурор на Варна
Повдигат обвиняване на апелативния прокурор на Варна

За нелегално държане на боеприпаси
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР