Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов поиска отстраняване на прокурор,

...
Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов поиска отстраняване на прокурор,
Коментари Харесай

Падат глави!: Сарафов поиска отстраняване на прокурор

Изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов изиска премахване на прокурор, въпреки и краткотрайно. Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) ще прегледа настояването му да в профил краткотрайно от служба прокурор Константин Сулев от Софийската районна прокуратура. Това стана ясно на днешното съвещание на колегията.

Причината – прокурорът е притеглен като обвинен за съзнателно закононарушение от общ темперамент.

Преди дни прокуратурата внесе обвинителен акт против Константин Сулев. Обвинението., че за времето от 30 май м.г. до 1 юни м.г. в София, при изискванията на продължавано закононарушение, в качеството си на длъжностно лице, е нарушил и не е извършил служебните си отговорности за да донесе полза за И. Г. Това е направил, като не е позволил да бъде изнесена информация против него в медийното пространство. А също и за да аргументи другиму щета, по-конкретно на П. П. и К. Х. Съдията, на който бе поверено делото, направи отказ от разглеждането му, защото е бил в колегиални връзки с подсъдимия и имат другарство в персонален проект.

Константин Сулев, който е работил по делото против Петьо Петров и го е оповестил за търсене, сега е обвинен, уточни някогашният началник на Софийската районна прокуратура Невена Зартова. Тя направи това при чуване във краткотрайната парламентарна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов.

 

Източник – Българска телеграфна агенция

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР