Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов обяви, че има данни,

...
Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов обяви, че има данни,
Коментари Харесай

И.ф. главен прокурор: Името на Гешев излиза пред скоби и в кръга около Пепи Еврото, и около Нотариуса

Изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов разгласи, че има данни, че предшественикът му Иван Гешев е бил обвързван, както с кръга към търсения Петьо Петров, по прякор Пепи Еврото, и по този начин и с този на убития в края на януари Мартин Божанов – Нотариуса.

Сарафов за първи път разяснява следващия скандал с изказвания за зависимости в правосъдната система, избухнал този път след разстрела на Божанов.

Сарафов направи изказването, откакто осведоми прокурорите от Софийската районна прокуратура, че стартира цялостна инспекция на работата им.

Софийската районна прокуратурата в идващите дни ще е обект на невиждана ревизия….и изключително делата в така наречен „ Специализиран отдел “, който Сарафов назова „ шпицкоманда “.

Конкретният мотив е публикуваната от самата прокуратура информация за каузи за имотни измами против убития Божанов, който всеобщо са били прекратявани.

Сега 21 прокурори от ВКП потеглят в обратна посока, с цел да проследят какво се е случило преди прекратяването – имало ли е промяна на прокурори, работело си се е интензивно. Резултататите се чакат в къси периоди.

След като уведоми прокурорите от СРП за незабавната проверка Борислав Сарафов разяснява и изказванията за мрежа от подвластни от убития Мартин Божанов магистрати. На въпрос по какъв начин и неговият кръг, и този на Пепи Еврото да съществуват безпроблемно толкоз години, и.д. основният прокурор отговори:

„ Аз виждам едно име, което излиза пред скоби и в двата кръга и това е на някогашния основен прокурор. Той е обвързван и с двата кръга. Тепърва ще забележим дали ще има доказателства или не. Аз не мога да ви кажа в конкретика какво има доказателства. Най-малкото като информация и като обществена информация какво ще излезе, какво ще установим. Тепърва откриваме, не мога да ви кажа всичко, тъй като в последна сметка има и следствена загадка “.

Сарафов отхвърли да разяснява появилите се в медиите описи с магистрати, посещавали ВИП- заведението наоколо до постройката на закритите профилиран съд и прокуратурата, само че даде обещание всяко име на арбитър, прокурор или следовател, което излезе в границите на проверката и или на делото в СГП да бъде тествано:

„ Твърдя че има доста – десетки, стотици и хиляди почтени магистрати, само че даже и пет, 10, петнайсет или двайсет каузи да са изтъргувани в някой клуб или някъде другаде, под въздействието на някой лобист, това значи, че има голям проблем и че се търгува със правдивост. Не единствено не съм ходил, само че не съм знаел за съществуването на този клуб и точно по тази причина в този момент изпитвам в действителност отвращение, че е допустимо каузи и правдивост да се търгуват “.

Борислав Сарафов предупреди  политиците, че възможното обезвластяване на основния прокурор ще докара до изгубване на всички контролни механизми на прокуратурата и тогава брокерите на търговия със правдивост ще избуят като бурени.

Той не разяснява дали Гешев ще бъде извикан на разпит.

„ Колегите, които работят, ще разпитат всички, които смятат за належащо “, добави той.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР