Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов няма да участва в

...
Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов няма да участва в
Коментари Харесай

Сарафов отказа да говори за Нотариуса

Изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов няма да взе участие в съвещанието на парламентарна комисия по случая „ Нотариуса “.

Преди него предшественикът му Иван Гешев също разгласи, че през днешния ден не може да се яви заради от дълго време планувано пътешестване зад граница, само че е подготвен да приказва след 10 април.

Още по предходния основен прокурор Сотир Цацаров сподели и на първото чуване, че не познава Нотариуса, чиято брачна половинка била назначена в Главна дирекция Борба с проведената престъпност от някогашния вътрешен министър Бойко Рашков, в този момент народен представител от ПП-ДБ, а тогава – в първия длъжностен кабинет на президента Радев.

Сарафов е изпратил до ръководителя на комисията Никола Минчев писмо, в което акцентира, че от началото на мандата си е подхванал дейности по данните за ролята на Божанов в непозволено влияние върху магистрати.

Той позволява още, че е допустимо резултатът от работата на Комисията да бъде поместен в отчет, който при съществуване на данни за закононарушения или дисциплинарни нарушавания от страна на прокурори и следователи да бъде изпратен до него.

В този смисъл, съгласно него, наличието му на съвещанието може да провокира подозрения за пристрастност и възможен спор на ползи и за това той отклонява поканата.

Депутатите чакаха от Сарафов да даде отговори на въпроси по отношение на данните за ролята на Божанов при оказването на непозволени въздействия в прокуратурата. Поканени за чуване са и някогашните основни прокурори Иван Гешев и Сотир Цацаров. Гешев към този момент заяви, че няма да участва поради от дълго време планувано пътешестване в чужбина.

Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР