Изпълняващият длъжността президент на Temple University JoAnne Epps почина внезапно след като се разболя по време на събитие

...
Изпълняващият длъжността президент на университета Темпъл ДжоАн Епс почина внезапно
Коментари Харесай

Изпълняващият длъжността президент на университета Темпъл ДжоАн Епс почина внезапно във вторник следобед, след като се разболя по време на възпоменателна служба в университета, се казва в изявление на училището.

Тя беше на 72.

„Докато присъства на възпоменателна служба в Темпъл за Чарлз Л. Блоксън, куратор на колекцията Блоксън, президентът Епс се разболя. Тя беше транспортирана до университетската болница Temple, където беше обявена за мъртва около 15:15 часа“, казаха от университета, който се намира във Филаделфия.

Epps изглежда е претърпял „внезапен епизод по време на събитието“, каза Daniel del Portal от Temple University Health System по време на пресконференция във вторник следобед.

Тя беше обслужена от персонала на спешната помощ и транспортирана до болницата, където „усилията за реанимация продължиха, но за съжаление бяха неуспешни“, каза дел Портал.

Епс беше назначен за изпълняващ длъжността президент в началото на април, малко след като университетът обяви оставката на предишния си президент, Джейсън Уингард, на фона на продължаващите опасения относно безопасността на кампуса и спада на записването.

Дотогава Епс е бил член на университетския факултет повече от три десетилетия и е изпълнявал роли, включително декан на юридическия факултет на университета, изпълнителен вицепрезидент и ректор и главен академичен директор на Temple, казаха от университета.

И всичко започна с работа в книжарницата на училището.

„ДжоАн олицетворява всичко страхотно за университета Темпъл, издигайки се от работа в книжарницата преди повече от 40 години до офиса на президента“, каза Кен Кайзер, старши вицепрезидент и главен оперативен директор на университета Темпъл, по време на пресконференцията във вторник.

Преди това Епс беше споделила, че първата й работа като тийнейджър е била в книжарницата в кампуса. По-късно тя се присъединява към факултета на университета през 1985 г., каза тя.

„Никой не беше по-обичан в нашия университет от ДжоАн“, каза Кайзер във вторник. „Тя беше личен приятел и наставник на толкова много от нас и накара всеки от нас да бъде най-добрата версия на себе си.“

Преди да се присъедини към факултета на училището, Епс е служил като помощник-адвокат на САЩ от 1980 до 1985 г., според Жаклин С. Ромеро, американски прокурор за Източния окръг на Пенсилвания.

„Тя беше икона в юридическата общност, посветила живота си на обществена служба, върховенството на закона, юридическо образование чрез опит, справедливост и разнообразие в професията и напредъка на гражданските права“, каза Ромеро в изявление от вторник. „Тя беше неуморна и страстна за проблемите, които държеше.“

„В личен план ДжоАн беше ментор и довереник“, добави тя. „Днес скърбя с безброй жени, които са имали удоволствието от мъдрите съвети, наставничеството и съветите на Джоан през годините.“

Приемайки позицията на действащ президент в университета Темпъл по-рано тази година, Епс написа колко много означава университетът за нея, споделяйки, че майка й е работила в училището като секретарка в продължение на 40 години.

„Темпъл е част от живота ми откакто се помня“, пише тя в изявление през април до общността.

„Когато ме видите в кампуса, моля, спрете, за да ме поздравите. Едно от най-големите ми удоволствия е да се срещам и да слушам студенти, преподаватели, персонал и възпитаници на Temple, да чувам вашите истории и мечти за бъдещето“, пише Епс.

В изявление, публикувано във вторник в социалните медии, губернаторът на Пенсилвания Джош Шапиро каза, че Епс е „могъща сила и постоянен посланик на университета Темпъл в продължение на почти четири десетилетия“.

„Загубата й е сърцераздирателна за Филаделфия“, каза губернаторът. „Лори и аз държим близките на ДжоАн в сърцата си в момента. Нека паметта й бъде благословена.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР