Изпълняващият длъжността министър-председател на Армения Никол Пашинян обяви победа, след

...
Изпълняващият длъжността министър-председател на Армения Никол Пашинян обяви победа, след
Коментари Харесай

Пашинян се обяви за победител след вота в Армения, Кочарян оспорва резултатите

Изпълняващият длъжността министър-председател на Армения Никол Пашинян разгласи победа, откакто неговата партия " Граждански контракт " поведе при неокончателни към момента резултати, предадойа Агенция Франс Прес, " Ройтерс " и ТАСС.

При 30% от преброените бюлетини, партията на Пашинян взима 58,52% от гласовете, спрямо 18,56% за някогашния президент Робърт Кочарян и а лианса му " Армения ", оповестиха от Централната изборна комисия (ЦИК). " Все още не са преброени всички гласове, само че е ясно, че ще имаме безапелационно болшинство, " съобщи Пашинян рано в понеделник.

Блокът на Кочарян обаче под въпрос достоверността на предварителните резултати. " Стотици сигнали от изборни секции, свидетелстващи за проведени и планувани фалшификации, служат като сериозна причина за липса на доверие ", се споделя в изказването на блока и се прибавя, че той няма да признае резултатите, до момента в който не бъдат проучени нарушаванията.
 С 49, 4% интензивност завършиха изборите в Армения
С 49, 4% интензивност завършиха изборите в Армения

Пашинян води, съгласно първите резултати

В изборите участваха 25 партии и блокове, измежду които като любимци се сочат ръководещата партия " Граждански контракт " на Пашинян и блока Кочарян " Армения ". Сред претендентите бяха и блокът " Имам чест " на Саркисян.

За да влязат в Народното събрание, партиите би трябвало да преодолеят бариерата от 5%, а блоковете - 7% от гласовете. Изборите се смятат за годни при всякаква изборна интензивност. Те завършиха с към 50% интензивност.

Припомняме, че Никол Пашинян провокира предварително гласоподаване, като , откакто беше подложен на напън, защото се съгласи да приключи огъня с азербайджанските сили. Пашинян съобщи, че е бил заставен да се съгласи на съглашението с посредничеството на Русия, с цел да предотврати по-големи човешки и териториални загуби.

До изборите той продължи да извършва функционалностите на началник на кабинета.
 Приключиха предварителните избори в Армения
Приключиха предварителните избори в Армения

Пашинян и Кочарян се смятат за любимци
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР